Rica Nidelven gir best start på dagen

Rica Nidelven gir best start på dagen

Vant frokostkåring for sjuende år på rad.
03 Oktober 2012 - 13:00

– Denne prisen er vår, sa hotelldirektør Bjarte Gjerde med et smil da det var klart hotellet hans fremdeles serverer Norges beste frokost.
For sjuende år på rad ble Rica-kjedens gourmethovedkvarter i Trondheim tildelt førsteplassen i kåringen Twinings Best Breakfast, skriver Hotellmagasinet.no.

Prisen ble delt ut på restaurant Feinschmecker i Oslo tirsdag kveld. På en imponerende andreplass kom det lille hotellet på Kruk utenfor Fagernes, Nythun Høyfjellsstue.

I sin begrunnelse for å tildele Rica Nidelven en ny førsteplass sier juryen blant annet at hotellet er «blitt enda bedre og leverer et helhetsinntrykk som er imponerende. Det er ingen tvil om at dette er Norges beste hotellfrokost».

LES OGSÅ: Rica Nidelven hedres på hjemmebane

Juryen, som bestod av Lars Erik Underthun, Wenche Andersen og Frank Ødegaard, har vært opptatt av at en frokostopplevelse kan være fantastisk på et stort hotell, men også like god på et mindre hotell med mindre ressurser.

– Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt, sier juryformann Lars-Erik Underthun.

– Flere av de beste hotellene har spisset utvalget, fremfor å utvide ytterligere. Isteden har bevisstheten rundt det som serveres økt. Det er ingen positiv trend om hotellene må øke utvalget ut av dimensjoner for å regnes som best i klassen. I år har de beste i flere tilfeller redusert utvalget, men vært enda mer bevisste rundt det som serveres, forteller Underthun.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2012:

1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
2. plass Nythun Høyfjellsstue, Fagernes
3. plass Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo
4. plass Rica Hell Hotel, Stjørdal

Uplasserte hotell i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge): Engø Gård (Tjøme), Erzscheidergården (Røros), Holmenkollen Park Hotel Rica (Oslo), Refsnes Gods (Jeløy, Moss), Rica Airport Hotel (Stavanger), Rica Hotel Bergen, Rica Hotel Norge (Kristiansand), Rica Ishavshotel (Tromsø), Thon Hotel Bristol Hotel (Oslo), Thon Hotel Lofoten (Svolvær).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her