Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for
NM for amatørkokk 2008
.
Send inn din beste oppskrift som inneholder både
fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter
og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.
Skrell og skjær grønnsakene i skiver, og bland dem sammen med balsamicoeddik og honning i en ildfast form. Settes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Vend deretter fisken i de sammenpiskede eggene før du vender dem i blandingen som består av strøkavring og parmesanost (og evt. basilikum).
Stek fisken gylden i smør/olje på middels varme i stekepannen. La de bli sprø før du legger de på et kjøkkenpapir for å fjerne det overflødige fettet.
Del så blomkålen i buketter og la de koke i ca. et minutt før du blander dem med Créme Fraîche og kjører dette i en stavmikser sammen med salt og pepper til en jevn krem.
Legg opp retten på følgende måte:
Rotgrønnsakene i bunnen av tallerkenen med laksefileten hvilende over. Dryss over finhakket gressløk og server blomkålkremen ved siden av.
Sendt inn av
Mats Hagberg-Torgersen, TromsøOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008
Foto: Aina Hole
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av
fisk og/eller skalldyr
, og den skal inneholde
ett eller flere meieriprodukter
.
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Slik gjør du
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du
finner her
(klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.
Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
|
|
|
|