Sassicaia i Norge

For første gang kan du nå få kjøpt Italias - og en av verdens mest berømte viner - i Norge. Importøren Palmer & Co har besøkt Tenuta San Guido i Bolgheri på Toscanakysten og fått til en distribusjonsavtale med Marchese Nicolo Incisa della Rochetta.

SASSICAIA - Italias mest berømte vin
I 1968 ble den første årgangen av Sassicaia tappet som Vino da Tavolo - bordvin. I 1994 fikk den egen DOC Sassicaia. Det engelske vintidsskriftet Decanter Magazine arrangerte en vinsmaking i London i 1978 hvor blant annet de profilerte vinpersonlighetene Hugh Johnson, Serena Sutcliffe og Clive Coates satt i panelet. Sassicaia 1972 ble her kåret til den beste cabernet sauvignon blant 33 av verdens beste viner fra 11 land. Siden har Sassicaia av Hugh Johnsen blitt beskrevet som Italias beste vin og 1985-årgangen oppnådde 100 poeng hos Robert Parker. Sassicaia er en av svært få Italienske viner som selges på auksjoner verden over, og en flaske av 1985-årgangen oppnådde i New York i 2001 hele 20 000 kr. pr. flaske.

Vinen får år etter år tre glass i den italienske vinguiden Gambero Rosso og ble i sommer omtalt av Christer Berens på P4 som Italias desidert beste vin. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe Sassicaia rimeligere verken i Bolgheri eller andre utland enn det tilbudet du her får. 2001 er dessuten en flott årgang.

Tenuta San Guido lager ytterligere en vin - Guidalberto. Denne ble lansert første gang i 2000. Vinmarken ligger inntil Sassicaia og vinen uttrykker allerede god fylde, er velbalansert og strukturert med avrundede tanniner. Den trenger litt tid i kjelleren. 2002 årgangen i dette området må klimamessig ikke forveksles med områder som fikk mye regn. Her ble det høstet modne og perfekte druer på grunn av mye sol og vind som er typisk for kystsonen.

Guidalberto della Gheradesca, som levde på begynnelsen av 1800-tallet, var en pioner i moderne landbruk i Bolgheri-området. Det var han som plantet den berømte sypressalleen som fører til Bolgheri og som nå er et nasjonalt landemerke i Italia.

Følgende viner kommer til Norge:
w Sassicaia DOC 2001
kr. 630 + mva
100% Cabernet Sauvignon
Selges i trekasser á 12 flasker
Kun 300 flasker

w Guidalberto IGT 2002
kr. 310 + mva
45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Selges i kartonger á 6 flasker
Kun 480 flasker

Vinene vil være klar for levering primo oktober 2004.
Faktura utstedes ved bestilling.
Først til mølla...............
Send din bestilling til anders.christiansen@palmer.no
Ring 24 11 56 70 for spørsmål.

Les mer

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen