Sassicaia i Norge

For første gang kan du nå få kjøpt Italias - og en av verdens mest berømte viner - i Norge. Importøren Palmer & Co har besøkt Tenuta San Guido i Bolgheri på Toscanakysten og fått til en distribusjonsavtale med Marchese Nicolo Incisa della Rochetta.
Redaksjonen
17 August 2004 - 02:00

SASSICAIA - Italias mest berømte vin
I 1968 ble den første årgangen av Sassicaia tappet som Vino da Tavolo - bordvin. I 1994 fikk den egen DOC Sassicaia. Det engelske vintidsskriftet Decanter Magazine arrangerte en vinsmaking i London i 1978 hvor blant annet de profilerte vinpersonlighetene Hugh Johnson, Serena Sutcliffe og Clive Coates satt i panelet. Sassicaia 1972 ble her kåret til den beste cabernet sauvignon blant 33 av verdens beste viner fra 11 land. Siden har Sassicaia av Hugh Johnsen blitt beskrevet som Italias beste vin og 1985-årgangen oppnådde 100 poeng hos Robert Parker. Sassicaia er en av svært få Italienske viner som selges på auksjoner verden over, og en flaske av 1985-årgangen oppnådde i New York i 2001 hele 20 000 kr. pr. flaske.

Vinen får år etter år tre glass i den italienske vinguiden Gambero Rosso og ble i sommer omtalt av Christer Berens på P4 som Italias desidert beste vin. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe Sassicaia rimeligere verken i Bolgheri eller andre utland enn det tilbudet du her får. 2001 er dessuten en flott årgang.

Tenuta San Guido lager ytterligere en vin - Guidalberto. Denne ble lansert første gang i 2000. Vinmarken ligger inntil Sassicaia og vinen uttrykker allerede god fylde, er velbalansert og strukturert med avrundede tanniner. Den trenger litt tid i kjelleren. 2002 årgangen i dette området må klimamessig ikke forveksles med områder som fikk mye regn. Her ble det høstet modne og perfekte druer på grunn av mye sol og vind som er typisk for kystsonen.

Guidalberto della Gheradesca, som levde på begynnelsen av 1800-tallet, var en pioner i moderne landbruk i Bolgheri-området. Det var han som plantet den berømte sypressalleen som fører til Bolgheri og som nå er et nasjonalt landemerke i Italia.

Følgende viner kommer til Norge:
w Sassicaia DOC 2001
kr. 630 + mva
100% Cabernet Sauvignon
Selges i trekasser á 12 flasker
Kun 300 flasker

w Guidalberto IGT 2002
kr. 310 + mva
45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Selges i kartonger á 6 flasker
Kun 480 flasker

Vinene vil være klar for levering primo oktober 2004.
Faktura utstedes ved bestilling.
Først til mølla...............
Send din bestilling til anders.christiansen@palmer.no
Ring 24 11 56 70 for spørsmål.

Les mer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her