Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Satser en milliard på skotsk whisky

Diageo satser over en milliard norske kroner i whiskybransjen. Dette er en av tidenes største satsinger i bransjen.
Redaksjonen
19 Februar 2007 - 15:00

Satsingen gjør at Diageo kan møte den forventede etterspørselen i markedet.
 
- Whisky er i sterk vekst internasjonalt og dette blir gjort for å være litt i forkant, sier Kristian Hvilen, som er informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

Markedet vokser spesielt i Brasil, Russland, Kina og Mexico, men også generelt over hele verden. Et merke som Johnnie Walker har økt med 18 prosent så langt i år.

- Investeringen er på 100 millioner pund, og det tilsvarer vel rundt 1,1 milliarder norske kroner. Av disse pengene skal 80 millioner pund brukes til malt og graindestillering og 20 prosent til packaging og lagring, sier Hvilen.

Nye arbeidsplasser
Investeringen skal strekkes over de kommende fem årene og kan skape 200 nye arbeidsplasser.

Diageo skal bygge et nytt maltdestilleri i Nord-Skottland. Sannsynligvis i Roseile i Speyside, der Diageo allerede har destillerier som Cragganmore og Cardu.
 
Går alt etter planen begynner byggingen av det nye destilleriet i 2009. Dermed kan den første whiskyen være tilgjengelig i 2012.

Utvider
Diageos graindestilleri i Fife, Cameronbridge, skal også utvides.

Prisen for et ferdig destilleri ligger på 10 millioner kroner.

- Da har man et lite destilleri, som er ferdig. Så kommer alle andre kostnader ved å ta det i bruk, sier Hvilen.

Diageo mener at investeringen er gode nyheter for både skotsk whisky og skotsk økonomi.

Selskapet mener at det er viktig å være tilpasningsdyktig og levere bedre service og support.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1040 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her