Ukens drink
Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse
Foto: (Viktor Norén)

Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse

Ukens drink, Sea Breeze, er en populær sommerdrink som normalt består av tre ingredienser. Så ikke på baren Eero på toppen av Ambassaden i Oslo, hvor den er et populært innslag i sommer.
12 Juli 2024 - 11:00

På toppen av Ambassaden i Oslo ligger Eero - restaurant og bar og ikke minst takterrasse. Her kan du oppleve lett sjøbris fra fjorden, om vindretningen er den riktige, og ikke minst i form av den leskende longdrinken Sea Breeze.

På Eero har denne klassiske trekomponentdrinken fått nytt innhold. Vodkaen er byttet ut med Koskenkorva Vanilla som er nyhet i basisutvalget denne uka. Denne vodkaen har en viss sødme, men ikke som en likør. Den balanseres av syrligheten i de andre ingrediensene - tranebærjuice og appelsinjuice - som erstatter grapefruktjuicen fra den klassiske oppskriften. I tillegg har barsjef Pål Bagge Skar lagt til (usøtet) granateplejuice og bringebærsirup. 

Med litt øvelse kan du lage Sea Breeze akkurat som barsjef Pål Bagge Skar. Foto: Eero

Selv om det finnes mange teorier om opprinnelsen til Sea Breeze, var den først i rekken av den mange Breeze-cocktailene som opprinnelig ble mikset med gin som spritingrediens. I dag er gin erstattet med vodka, og breeze-serien har fått tilskudd av drinker som Bay Breeze og Madras, som alle inneholder tranebærjuice.

Sea Breeze som på Eero - drinkoppskrift

Sea Breeze som på Eero - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et highballglass med is, vodka, tranebærjuice og granateplejuice.
  2. Fyll opp glasset med appelsinjuice og topp med bringebærsirup.
  3. Pynt med sitrusskall.

Tips: Denne drinken kan kastes så den blir luftigere og friskere. Da fyller du opp en shaker eller mugge og heller den frem og tilbake mellom beholderne. Til slutt heller i et highball glass med is. Pynt med alle de røde fruktene du kan finne.

Vi byr på flere drinkoppskrifter med Sea Breeze 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Pål Bagge Skar, Eero, Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her