Seks restauranter blant verdens beste

Istanbul har hele seks restauranter med på listen over verdens beste i 2007. Det er magasinet Food & Wine som står bak kåringen.
Redaksjonen
30 Mai 2007 - 03:01

Hvert eneste år guider det amerikanske magasinet Food & Wine kosmopolitter til matopplevelser i verdensklasse. I år har magasinet besøkt hele 335 restauranter i 40 byer og ikke mindre enn seks restauranter i Istanbul klassifiseres som "vel verdt et besøk".

Ligger sentralt
Alle de seks anbefalte restaurantene ligger sentralt i Istanbul, men i ulike kvarter av byen. Taxi er billig i Istanbul, så her er det muligheter til å dekke over mye i løpet av en kveld eller to. En mulighet er å starte med en raki hos Safa og deretter dra videre til Ciya eller Hunkar. Alle disse tre restaurantene anbefales av Food & Wine.

Ciya er en klassisk og trendy restaurant, som ligger på den asiatiske siden av Istanbul i Kadiköy. Hunkar ligger midt i Nisantasi, og serverer blant annet pilaff med hamsi - noe som er viktig for alle som ønsker å prøve det ottomanske kjøkken.

Lavpriset Meze
Hos Safa er det servering av raki, den tradisjonelle tyrkiske drikken som smaker anis, før det er mulig å prøvesmake lekre meze, som er småretter. Også Kanaat tilbyr meze til lave priser.
 
Listen
Güneslibahçe Sokak 43/44, Caferaga Mah., Kadiköy
+90-216.418 51 15.
Hunkar, Mim Kemal Öke Caddesi 21, Nisantasý
+90-212.287 84 70
Kanaat, Selmanipak Caddesi 25, Üsküdar
+90-216.341 54 44.
Pandeli, Misir Çarsisi 1, Eminönü;
+90-212.527 39 09
Safa, Lyasbey Caddesi 169, Yedikule
+90-212.585 55 94
Tugra, Çiragan Caddesi 32, Besiktas;
+90-212.326 46 46

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på
Dagens rett
Reker med agurk og limemajones

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på

Rekesmørbrød med hjemmelaget limemajones på grovbrød er den perfekte fredagssnack.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her