Skal det være et glass lavkalori?

Skal det være et glass lavkalori?

Gjennom merker som Skinnygirl (!) brer lavkaloritrenden om seg i vinhyllene. I USA, selvfølgelig.
22 April 2013 - 18:25

I USA markedsføres en rekke viner med at de har et lavt innnhold av kalorier. Nå har det verdensomspennende Treasury Wine Estates også kastet seg på bølgen.

Selskapet eier blant annet Lindeman’s, og i serien Lindeman’s Early Harvest kan forbrukerne velge blant et økende antall hvite, røde og musserende viner som inneholder 25 prosent færre kalorier enn vanlig vin.

I januar lanserte selskapet Skinnygirl, tre ulike ferdigblandede cocktails på flaske. Og nå har serien fått selskap av et eget vinmerke, Skinny Vine. Disse flaskene ble umiddelbart en suksess, og er solgt i 1,2 millioner eksemplarer siden lanseringen.

Diverse markedsanalyser viser at 20 prosent av amerikanere er på konstant slankekur, og at 80 prosent av kvinnene fra 21 år og oppover er misfornøyd med eget utseende, skriver vinavisen.dk.

Også i Norge

Norske vinelskere har også muligheten til å velge lavere kaloriinnhold. Vinen La Ligne Terret Sauvignon Blanc fra lages av den kvinnelige vinmakeren Claude Vialade fra Languedoc-Roussillon. Den inneholder 9 prosent alkohol og bare 63 kal/100ml, noe som er minst 20 kalorier mindre enn i en Chablis eller Sancerre, ifølge importøren Solera/Stenberg & Blom. Det lave alkoholinnholdet er et resultat av at vinen gjæres tørr, i motsetning til viner med et høyere nivå av restsukker.

LES OGSÅ: Skapte ny superdrue

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her