Skal det være et glass lavkalori?

Skal det være et glass lavkalori?

Gjennom merker som Skinnygirl (!) brer lavkaloritrenden om seg i vinhyllene. I USA, selvfølgelig.

I USA markedsføres en rekke viner med at de har et lavt innnhold av kalorier. Nå har det verdensomspennende Treasury Wine Estates også kastet seg på bølgen.

Selskapet eier blant annet Lindeman’s, og i serien Lindeman’s Early Harvest kan forbrukerne velge blant et økende antall hvite, røde og musserende viner som inneholder 25 prosent færre kalorier enn vanlig vin.

I januar lanserte selskapet Skinnygirl, tre ulike ferdigblandede cocktails på flaske. Og nå har serien fått selskap av et eget vinmerke, Skinny Vine. Disse flaskene ble umiddelbart en suksess, og er solgt i 1,2 millioner eksemplarer siden lanseringen.

Diverse markedsanalyser viser at 20 prosent av amerikanere er på konstant slankekur, og at 80 prosent av kvinnene fra 21 år og oppover er misfornøyd med eget utseende, skriver vinavisen.dk.

Også i Norge

Norske vinelskere har også muligheten til å velge lavere kaloriinnhold. Vinen La Ligne Terret Sauvignon Blanc fra lages av den kvinnelige vinmakeren Claude Vialade fra Languedoc-Roussillon. Den inneholder 9 prosent alkohol og bare 63 kal/100ml, noe som er minst 20 kalorier mindre enn i en Chablis eller Sancerre, ifølge importøren Solera/Stenberg & Blom. Det lave alkoholinnholdet er et resultat av at vinen gjæres tørr, i motsetning til viner med et høyere nivå av restsukker.

LES OGSÅ: Skapte ny superdrue

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen