Skal kåre ny finalist til «World Class Bartender of the Year»

12 norske bartendere kjemper om plass.
21 Mars 2011 - 13:34

Den 21. mars fortsetter bartenderkonkurransen World Class i Berns Salonger i Stockholm. 16 svenske og 12 norske bartendere skal kjempe om en plass i den nordeuropeiske finalen i Berlin senere i vår.

World Class er en av bartenderbransjens tøffeste konkurranser der opplegget handler like mye om utdanning som selve konkurransen. Bartenderne som får delta på World Class er noen av de beste i bransjen, og målet for er seier i den globale finalen i New Dehli om den prestisjefylte tittelen «World Class Bartender of the Year».

Det er Diageo som står bak arrangementet.

- Vi er veldig spente på delfinalen i Stockholm. Norske bartendere er meget profesjonelle og har et godt rykte i resten av verden, sier Christian Holst, Country Manager i Diageo Norge.

Hver delfinale har sitt tema. I Stockholm vil fokuset være på vodka, og samtlige deltakere skal bruke vodkaen Ketel One som basisingrediens. Den eksklusive rommen Ron Zacapa vil også presenteres av Maria Navarro, Area Manager for Zacapa i Europa, Afrika og Midtøsten.

I selve konkurransen vil deltakerne få i oppgave å skape en unik drink basert på en rekke spesifikke ingredienser. Hvilke, vil avsløres på stedet.

Juryen består av Justin Smyth, Joerg Meyer og Per Styregård. De skal kåre en norsk og en svensk vinner som går videre til den nordeuropeiske delfinalen i Berlin. Her møter vinnerne sine landsmenn som gikk videre fra delfinalen som ble arrangert i Oslo i oktober 2010. Fra Norge gikk Alexandre Pereira Ruas, bartender på Manolo, videre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her