Skinke fra Tynset danket ut parma- og serranoskinke

Det norske kokkelandslaget ble overrasket i blindtest.

- Mange av oss i kokkefaget har hatt en kjærlighet til spanske og italienske spekeskinker, og vi gikk til denne blindtesten med stor sikkerhet for at den nye norske spekeskinka ikke kunne nå opp i smak, lukt og konsistens. Der tok vi grundig feil, sier kaptein på det norske juniorkokkelandslaget, Geir Magnus Svae til Østlendingen.

Fredag ble resultatet av landslagets test offentliggjort på Oslo-restauranten Gamle Raadhus i forbindelse med lanseringen av selskapets langtidslagrede skinke, Santa Kristina.

- Skinkene ble testet mot hverandre både som hele skinker og som oppskåret vare. I helskinketesten gikk Santa Kristina helt til topps. Da skinkene ble testet ferdig oppskåret, vant den italienske parmaskinka en knepen seier, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Hun begrunner smakssuksessen med blant annet god samarbeid med bøndene og produksjonen som gjennomføres på Norturas anlegg på Tynset.

- Tidligere har den norske skinka skilt seg ut negativt med en både salt og pregløs smak. Nå er det snarere tvert i mot, sier informasjonssjefen.

Arne Brimi er også svært fornøyd med smakssuksessen.
- Nå har vi endelig en norsk skinke som jeg er stolt av å sette på menyen. Det har skjedd mye med norske råvarer de siste årene, og det er all grunn til å være stolt av det vi nå kan by på av norsk mat, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen