Sloss mot Valpolicella-pirater i Kina og Australia

Nordøst-Italias Valpolicella Consorzio sloss mot produsenter i Australia og Kina som uhemmet bruker regionens mest berømte betegnelser.
Redaksjonen
09 Januar 2003 - 01:00

Gold Hope Winery som holder til i Hong Kong og med utspring i Kina selger, Gold Valpolicella og Yu-lin Valpolicella, Valpolicella dry red og Valpolicella dry white. Vinene er laget i Kina og har ingen ting felles med den røde corvina-baserte vinen som lages i Veneto, skriver Decanter.com. Det er sendt et protestbrev til Italias landbruksdepartement så vel som til handelsdepartementet.
 
Denne saken etterfølger en annen der det ble brukt betegnelsen Moda Amarone på en etikett på en flaske Joseph Cabernet Sauvignon Merlot, produsert av Primo Estate og eksportert til Italia av Teatro del Vino Srl, i Firenze. Liten tvil om at også det opprører vinfolket i Veneto.
 
På etiketten står det: "2000 Joseph Moda Amarone er produsert ved bruk av Nord-Italias unike Amarone-metode. Cabernet-druer fra Sør-Australias Fleurieu-region tørkes i noen uker før de presses. Deretter blandes mosten med 10 prosent most fra merlot fra Limestone Coast".
 
- Dette er et enda verre tilfelle, sier Emilio Fasoletti, sjef for Consorzio Tutela della Valpolicella, som overvåker omsetningen av vin fra dette DOC'et.
 
- Amarone er et beskyttet navn både av italiensk lovgivning og av EUs. Han forteller at landbruksdepartementet, EU og komiteen som tar seg av svindelsaker har satt i gang tiltak for å presse den australske vinprodusenten til å endre navnet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her