Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 24. februar

Smak 12 amerikanske viner 
Foto: (artisteer)

Smak 12 amerikanske viner 

Du får smake spennende viner fra både nord og sør på USAs vestkyst denne februarkvelden. Vi kan by på et bredt spekter av druer og stiler.
Julie Helene Amundsen
10 November 2019 - 12:34

Det blir helamerikansk  når vi denne kvelden får smake spennende viner fra Charles Smith og Robert Mondavi. 12 deilige viner står på menyen, og det blir en uformell og hyggelig smaking.

Charles Smith er ikke bare en rockestjerne i musikkverdenen, han har også tatt vinverdenen med storm de siste årene. Etter mange år i musikkbransjen tok han i 1999  en helomvending etter et møte med en fransk vinmaker. Sju år senere startet han Charles Smith Wines, hvor mantraet er "It's just wine, drink it". Smiths viner er moderne, til tross for at de blir produsert med gamle teknikker. Det er viner som har mye personlighet og som reflekterer jordsmonn og drue. Kung Fu Girl Riesling har blitt svært populær på det norske markedet med årene. Og denne kvelden blir du kjent med enda flere viner i den samme herlig upretensiøse stilen.

Den nå avdøde Robert Mondavi er også en legende innen vinverdenen. Han var mannen som revolusjonerte vinproduksjonen i California, og satte Napa Valley på kartet. Robert Mondavi Winery i dag har fokus på å lage viner av høy kvalitet, uten at prisen skal være et hinder for at publikum skal kunne nyte det.

  Foto: haveseen

Det er Jani Mälkki fra Constellation som skal ta oss gjennom denne kvelden. Han har med seg 12 viner som du får smake, som Charles Smith's klassikere Kung Fu Girl, Chateau Smith og Band of Roses som til nå ikke har vært tilgjengelig i Norge. I tillegg blir det mulighet til å smake to viner fra Robert Mondavi som heller ikke har vært mulig å få smake i Norge før. Dette er en Chardonnay og en Cabernet Sauvignon som har ligget på bourbonfat.

Det er duket for en litt annerledes amerikansk vinopplevelse denne kvelden på Sentralen. Som du altså bør få med deg.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her