Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Foto: (Istock - cyano66)

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!
15 Januar 2025 - 08:40

Smak 7 deilige viner fra Marqués de Murrieta - en pioner innenfor Riojas vinverden. De er spesielt kjent for å produsere tradisjonelle Rioja-viner med en historie som strekker seg helt tilbake til 1852. Jancis Robinson har beskrevet Marqués de Murrieta som en av «Rioja-aristokratene» sammen med en håndfull andre. De omtales også som en av de mest prestisjefylte bodegaene i Rioja. Marqués de Murrieta er spesielt kjent for å lage gran reserva-viner som gjennomgår lang aldringsprosess på eikefat og på flaske før de slippes på markedet. Vinene deres har en unik balanse mellom fruktighet, eikepåvirkning og kompleksitet som har gjort dem populære blant vinelskere og samlere.

Det vakre landskapet Foto: Marqués de Murrieta

Historien til Pazo de Barrantes strekker seg tilbake til begynnelsen av 1500-tallet, og har siden da vært knyttet til Cebrián-Sagarriga-familien som også eier den ikoniske Rioja-produsenten Marqués de Murrieta. Pazo de Barrantes ligger i den galisiske Salnes-dalen, i hjertet av D.O. Rias Baixas og er omgitt av tolv hektar med vinmarker beplantet med albariño. Albariño er en hvitvinsdrue som trives godt i det fuktige og maritime klimaet i Rías Baixas, og den produserer friske og aromatiske viner med karakteristiske sitrus- og steinfrukttoner.

Gled deg til å smake vinene fra Pazo de Barrantes Foto: Pazo de Barrantes

Gianluca Petruzzi, Ekportsjef fra Marqués de Murrieta tar turen til Louise Aker Brygge for å vise frem og lære deg mer om de deilige vinene dere får i glasset. Du får blant annet servert en frisk og mineralsk albariño, klassikere som Marqués de Murrieta reserva og gran reserva, samt to eksklusive årganger av den legendariske castillo ygay gran reserva especial – en vin som har mottatt strålende anmeldelser verden over.

Vinsmakingen holdes på den tradisjonsrike restauranten, Louise, på Aker Brygge. På Louise skreddersyr de løsninger for private middager og arrangementer. Book en middag før eller etter vinsmakingen og få 20% rabatt på maten. Skriv «Aperitiff20» i kommentarfeltet i bookingen for å få deres rabatt.

Marques de murrieta.png [63.75 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her