Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 20. mars i Oslo

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Franske toppviner som endelig er tilbake i Norge

Domaine Marcel Deiss er kanskje den mest banebrytende produsenten i Alsace, her får du sjansen til å møte produsenten og smake 11 av vinene.
21 Februar 2023 - 12:00

Etter å ha vært ute av Norge noen år, er endelig Marcel Deiss sine viner inne igjen på polet. Vi har derfor den store gleden av å få de på besøk, og du får muligheten til å smake 11 av deres viner, inkludert tre Grand Cru.

JM et Mathieu droits  MASAHIKO TAKEDA  Magazine WINART.jpg [8.30 MB]
Matthieu og Jean Michel Deiss
(Foto: Marcel Deiss)

Domaine Marcel Deiss er lokalisert i Bergheim i Alsace, eiendommen drives i dag av far, Jean Michel, og sønn, Matthieu, hvor førstnevnte i all hovedsak ser på seg selv som en druedyrker, mens sistnevnte også er opptatt av tilpasning av vinifikasjonsteknikker til vinmark. Den rådende filosofien er de uansett enige om, biodynamisk dyrking, samplanting og samhøsting av druesorter


I motsetning til den rådende konvensjonen i vinverden, dyrking av én druetype på ett definert areal, dyrker Jean-Michel og Mathieu Deiss så mye som tretten druetyper i samme vinmark. Hovedårsaken til at de gjør de på denne måten er at Alsace er et lappeteppe av ulike jordsmonn. De ønsker å få frem identiteten i jordsmonnet, dette gjør at druetypen er underordnet.

Samplanting av druer i vinmarkene til Marcel Deiss i Alsace Foto: Marcel Deiss

Mens det i mange tilfeller kun virker som en gimmick når en produsent forteller at vinen smaker slik den gjør fordi jordsmonnet er slik og slik, er Deiss viner en lærebok i terroir - ideen om at distinkt sted gir en vin et distinkt uttrykk. 20 mars Kommer Matthieu Deiss selv til Oslo, og vil lede oss gjennom en smaking av 10-12 viner. En spennende og ikke minst lærerik smaking, fra en banebrytende produsent i Alsace.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

A5 - 2.jpg [71.54 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her