Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 18. august

Smak fantastiske rieslinger fra en av Rheinhessens mest geniale produsenter - inkludert en ytterst sjelden godbit

Smak fantastiske rieslinger fra en av Rheinhessens mest geniale produsenter - inkludert en ytterst sjelden godbit

Kai Schätzel er kjent som en av Rheinhessens aller beste vinmakere. Denne kvelden får du smake 9 av hans elegante rieslinger.
28 Juni 2021 - 09:45

Weingut Schätzel ligger ved Rhinen i landsbyen Nierstein i Rheinhessen. Vingården ble etablert i 1850 av Jakob Schlamp, men eies og drives i dag av familien Schätzel. Kai Schätzel tok over driften fra sine foreldre i 2007. Da Kai tok over ansvaret for familiens vingård, gjorde han til dels store endringer i produksjonen og filosofien, noe som har gjort ham til en av de mest anerkjente produsentene i Rheinhessen. Denne smakingen vil du altså ikke gå glipp av!

Vinmaker Kai Schätzel.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det som gjør Kai Schätzels viner unike, er bunnet i hans valg i å implementere de samme metodene som hans oldefar brukte da han produserte vin for over 100 år siden. Dette innebærer at alle druene håndplukkes og gjennomgår en streng seleksjon før de fottråkkes i store kar. Vinene gjennomgår også en skallmaserasjon på alt fra 48 timer til 14 dager, avhengig av hvilke druer som velges. Deretter spontangjæres vinene i store, gamle eikefat, og lagres så på bunnfallet i lang tid før flasketapping. Dette gir vinene hans en utrolig kompleksitet, lagringsdyktighet og balanse. På denne måten holdes også vinenes alkoholnivå lavt, noe som er en av Kai Schätzels signaturer.

Les hva Aperitif mener om Schätzels viner her

Hos Kai Schätzel er det biodynamisk dyrking som gjelder Foto: Torsten Silz

Hos Kai dyrkes det etter biodynamiske metoder. Han er svært glad i vinene fra Mosel, hvilket gjenspeiles i hans lette, elegante viner og deres lav alkoholprosent. Dette kan være en utfordring i Rheinhessen - her oppnår man nemlig mer modne druer enn i Mosel. Schätzel oppnår dette likevel ved å beskjære bladene på vinplantene og å legge mye hardt arbeid i vinmarkene, noe som også er viktig for å få eleganse i vinene. Hans fascinasjon for Mosel gjør at han er veldig opptatt av vinstilen kabinett som han raffinerer til det fullkomne. Og både dette og mye annet lekkert får du smake denne kvelden. 

Les mer om Kai Schätzel her

Nierstein i sør - Pettenthal pg resten av Roter Hang i front Foto: Julie Pronk

Jordsmonnet i Schätzels vinmarker er rikt på rød skifer, spesielt i de beste vinmarkene. Røttene går dypt ned i jorden og suger dermed opp mye mineralitet fra jordsmonnet. Vinene er ekstremt klassiske for kategorien spontanfermentert riesling, og har et klart og presist uttrykk for område, jordsmonn og druetype. Kvaliteten på vinene har hatt en utrolig utvikling og Kai Schätzel regnes i dag fortsatt som en av Rheinhessens «Rising Stars».  

Toppvinene hans - som Pettenthal GG - selges i Tyskland kun på auksjon, men Ölberg GG står ikke tilbake for denne, så her får du smake det ypperste av hva riesling kan prestere. På toppen av det hele har byr vi også på en spesielt sjelden vare; Schätzels auksjonsvin fra 2016, Pettenthal Grosse Lage Kabinett som det kun har kommet 16 flasker av til Norge. Dette blir med andre ord en helt unik kveld!

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du abonnerer her.

Vinliste_august 2021_oppdatert.jpg [73.95 KB]

                        Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Sted: Nansen, Thon Conference, Universitetsgata 26.
Tid: 18. august 2021. Dørene åpner 17:45. Start kl. 18.00

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her