Smak fantastiske rieslinger fra en av Rheinhessens mest geniale produsenter

Vinsmaking i Oslo 7. desember

Smak fantastiske rieslinger fra en av Rheinhessens mest geniale produsenter

Kai Schätzel er anerkjent som en av Rheinhessens aller beste vinmakere. Denne kvelden får du smake 7 av hans elegante rieslinger.

COVID 19 - KURS UTSATT

Grunnet skjerpede smittevernstiltak og restriksjoner er dette arrangementet utsatt. Deltakere vil kontaktes angående ny dato så snart denne er fastsatt.

Weingut Schätzel ligger ved Rhinen i landsbyen Nierstein i Rheinhessen. Vingården ble etablert i 1850 av Jakob Schlamp, men eies og drives i dag av familien Schätzel. Kai Schätzel tok over driften fra sine foreldre i 2007. Da Kai tok over ansvaret for familiens vingård,  gjorde han  til dels store endringer i produksjonen og filosofien, noe som har gjort Schätzel til en av de mest anerkjente produsentene i Rheinhessen.

Vinmaker Kai Schätzel.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det som gjør Kai Schätzels viner unike, er bunnet i hans valg i å implementere de samme metodene som hans oldefar brukte da han produserte vin for over 100 år siden. Det innebærer at alle druene håndplukkes og gjennomgår en streng seleksjon før de fottråkkes i store kar. Vinene gjennomgår også en skallmaserasjon på alt fra 48 timer til 14 dager, alt etter hvilke druer som velges. Deretter spontangjæres vinene i store, gamle eikefat, før de får en relativt lang lagring på bunnfallet før flasketapping. Dette gir viner med utrolig kompleksitet, lagringsdyktighet og balanse. På denne måten holder de også alkoholnivået lavt, noe som er en av Kai Schätzels signaturer.

Les hva Aperitif mener om Schätzels viner her

Hos Kai Schätzel er det biodynamisk dyrking som gjelder Foto: Torsten Silz

Hos Kai dyrkes det etter biodynamiske metoder. Han er meget glad i vinene fra Mosel og etterligner denne stilen, ved å produsere elegante viner med lav alkohol. Dette er en utfordring i Rheinhessen, hvor man får mer modne druer enn i Mosel. Men Schätzel oppnår dette ved å beskjære bladene på vinplantene og å legge mye hardt arbeid i vinmarkene. Det er viktig for å få tilbake elegansen i vinene. Fascinasjonen for Mosel, gjør at han er veldig opptatt av vinstilen kabinett som han raffinerer til det fullkomne. Det og mye annet lekkert får du smake denne kvelden. 

Les mer om Kai Schätzel her

Nierstein i sør - Pettenthal pg resten av Roter Hang i front Foto: Julie Pronk

Jordsmonnet i Schätzels vinmarker er rikt på rød skifer, spesielt i de beste vinmarkene. Røttene går dypt ned i jorden og suger opp mye mineralitet fra jordsmonnet. Vinene er ekstremt klassiske for kategorien spontanfermentert riesling, og har et klart og presist uttrykk for område, jordsmonn og druetype. Kvaliteten på vinene har hatt en utrolig utvikling og Kai Schätzel regnes i dag fortsatt som en av Rheinhessens «Rising Stars».  

Og toppvinene som Pettenthal GG selges i Tyskland kun på auksjon, men hans Ölberg GG står noe ikke tilbake for denne, så her får du smake det ypperste av hva riesling kan prestere. Han lager sågar et helt spesielt øl ved hjelp av rieslingmost, som du også får smake denne kvelden. Derfor er denne muligheten unik på flere måter.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

Kommende kurs

Til toppen