Smak flere hundre viner fra Sør-Afrika 2011 (Horeca)

Opplev elegansen og raffinementet fra Sør-Afrika i det du smaker mer enn 100 viner i toppklasse.
Redaksjonen
16 Mai 2011 - 18:23
Det er duket for tidenes største smaking av sørafrikansk vin i Norge i september.
 
Mer enn 40 vinhus i verdensklasse er representert med godt over 100 viner under denne spennende smakingen, så her har du muligheten til å lære Sør-Afrika bedre å kjenne.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
 
Perfekte forhold
Sør-Afrika har noe av verdens eldste dyrkbare mark, og mangfoldet her har gjort området til et av verdens mest interessante geologiske og biologiske områder.

De biologiske forholdene sammen med de store forskjellene i både klima og geografi har gitt vinmakere en skattekiste av muligheter for å kunne lage legendariske viner.

Landet er sterkt påvirket av franske og tyske vinmakertradisjoner og druer, ettersom mange av nybyggerne i Sør-Afrika kom nettopp fra disse landene.
 
Denne dagen kan du selv oppleve det store mangfoldet i det du får anledning til å smake mer enn 100 av Sør-Afrikas beste viner !
 
Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="WOSA"> Les mer om Sør-Afrika og se hvilke vingårder som blir representert her (klikk).
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på smakingen i dag!
 
NB! Vi gjør oppmerksom på at smakingen åpner klokken 14.00.
Meld deg på her (klikk)
 
KUN presse, Hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolets ansatte
 
Tid: Mandag 5. september 2011 kl. 14.00 - 17.00
Pris: Gratis for presse, Hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolets ansatte
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Arrangementet mandag 5. september forløper seg slik:
 
kl 14.00 - 17.00 Åpent for presse, Hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolets ansatte
 
kl 17.30 - 20.00 åpent for vinklubber og konsumenter
 
NB! Du må jobbe innen presse, Hotell og restaurant eller for Vinmonopolet for å benytte påmeldingsskjemaet ovenfor.
 
 
Ring 22 33 44 10 dersom du ikke finner frem.
 
Spørsmål? Send en mail .
 
Smakingen arrangeres av Wines of South Africa i samarbeid med Apértif.
Spektakulære Sør-Afrika
Vinmarkene i Sør-Afrika er konsentrert til kystområdene rundt Kapp Det Gode Håp, og regnes som blant de mest spektakulære og vakreste i verden.
 
Vinmarkene i Constantia, Durbanville, Darling, Stellenbosch, Helderberg, Paarl, Franschhoek, Wellington og Elgin ligger i umiddelbar nærhet til Cape Town.
I dag er det 102 000 hektar, eller nærmere 800 kilometer med vinranker i Sør-Afrika fordelt på ca 4000 vinbønder og 560 vinhus. Landet er verdens syvende største produsent av vin med 730 millioner liter i 2007.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
E normt mangfold
Sør-Afrika ble først kjent for sine elegante søte viner som allerede på 1700-tallet ble servert ved mange kongelige hoff.

I dag er deres søte viner fortsatt kjent som blant verdens aller beste, men de har fått følge av så vel tørre hvite, som elegante rødviner og spennende musserende viner i verdensklasse.

Men Sør-Afrika er også kjent for sin helt egen drue, pinotage, som er en krysning mellom pinot noir og cinsault.
 
Denne druen så dagens lys ved universitetet i Stellenbosch i 1925, og er anerkjent over hele verden for å gi viner med stor rikdom og flotte kryddertoner.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Spennende viner
Vinmarkene er i dag fordelt med 55% hvite druer og 45% røde, og etter 1995 har det vært gjennomført en storstilt replanting. Vintradisjonene har sterke røtter i det franske og tyske, og mange av druetypene som dyrkes er europeiske.

De viktigste røde druesortene som benyttes er cabernet sauvignon, merlot, pinotage, pinot noir og shiraz, men det lages også vin på blant annet cinsault, ruby cabernet, cabernet franc, grenache, mourvèdre, malbec og petit verdot.

Blant de hvite så er det chenin blanc som er den klart mest populære, og som kalles for steen lokalt.
 
Andre populære druer er chardonnay, sauvignon blanc, semillion, viognier, colombard, gewürztraminer, hanepoot, muscadel, nouvelle, pinot gris og riesling.
Økologisk bevisst
Vinbøndene i Sør-Afrika har vært sitt ansvar bevisst med hensyn til miljøet, og for å ta vare på det unike jordsmonnet bevarer de mer av den dyrkbare marken for fremtiden enn hva som faktisk er plantet med vinranker.
 
Sør-Afrika regnes derfor som verdensledende på bærekraftig vinproduksjon.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
 
Disse vinhusene errepresentert under smakingen:
African Spirit
 
African Terroir
 
Allesverloren
Amani Kamili
 
Bardo
 
Barista wines
 
Boekenhoutskloof
 
Cape Crown Wines
 
DGB Bellingham & Oude Kaap
 
Domaine Wine
 
Drostdy Hof Wines
 
Eagle Crest
 
Fairview/Goats do Roam
 
Felicitè Wine
 
Fleur du Cap
 
Jacobsdal
 
Kanonkop Wine Estate
 
Klein Constantia
 
Krone Borealis
 
KWV
 
La Motte
Laroche L´Avenir Estate
 
Leeuwenkuil Wine
 
Mooiplaas
 
Mullineux Family Wines
 
Nederburg
 
Paradyskloof
 
Plaisir de Merle
 
Pongracz
 
Post House
 
Raats Family Wines
 
Reyneke Wines
 
Robertson Winery
 
Sadie Family Wines
 
Sauvignon.com
 
Simonsig
 
Stellenzicht
 
Swartland Winery
 
Terra del Capo
 
Tulbagh Mountain Vineyards
 
Two Oceans
 
Zonnebloem

Illustrasjonsfoto: WOSA

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her