Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Vinsmaking 9. november i Oslo

(2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net)

Smak herlig californisk pinot noir og chardonnay fra en ikonisk vinmaker

Frittalende Jim Clendenen, kjent som "The wildest winemaker in the West", droppet jusstudiene til fordel for vinmaking. I dag er han en av vinverdenens mest ikoniske vinmakere. Denne kvelden får du smake 8 av hans vidunderlige viner.

 Den ikoniske vinmakeren Jim Clendenen, mannnen bak Au Bon Climat.

Jim Clendenen ble født i Akron, Ohio til det han selv beskriver som gastronomisk fattige foreldre under den kulinariske mørkealderen på det amerikanske 1950-tallet. Han studerte oprinnelig juss ved University of California, men en reise til Franrike under studietiden i 1974 fikk han til å oppdage at det fantes et liv utenfor taco og juss.  

Etter et måneds opphold i både Bourgogne og Champagne, ble han overbevist om å satse på en karriere innenfor vin i stedet for å fortsette jusstudiet.

Karrieren startet i 1978, da Jim var assisterende vinprodusent ved Zaca Mesa Winery i tre årganger, en verdsatt treningsopplevelse, før han i 1981 gikk videre til å lede hele tre innhøstinger i løpet av et år i Australia og Frankrike.  Året etter bestemte Clendenen sammen med Adam Tolmach å starte sitt eget vineri med druetyper fra Burgund på en gammel melkegård i Los Alamos. Vingården fikk navnet Au Bon Climat som betyr en «godt eksponert vinmark».  Adam forlot skipet i 1990 for å fortsette for egen innsats og etterlot Jim solo ved roret. 

  Foto: unknown

Au Bon Climat høster druer fra flere av de beste vinmarkene i Santa Barbra. Disse inkluderer Clendenens egen Le Bon Climat, så vel som  legendariske Bien Nacido Vineyard, Sanford & Benedict Vineyard i Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard og San Luis Obispo County's Talley Vineyard.

I dag er frittalende Jim, og hans vingård Au Bon Climat en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant "burgundsk" vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager han i tillegg små partier av distinkte viner laget av andre druer, deriblant hans kritikerroste nebbiolo.

Les hva Apèritif mener om vinene til Au Bon Climat her

Denne kvelden får du smake alle Jims viner som er tilgjengelig i Norge. I tillegg blir godbitene Pinot Noir Bien Nacido Vineyard 2017 og Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard 2017 sendt fra USA spesielt for denne smakingen. Det blir med andre ord mye å glede seg over i glasset  denne kvelden. 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne smakingen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling.

 

Kommende kurs

Til toppen