Smak syv årganger av en av Toscanas ikoniske viner med Master of Wine Mai Tjemsland
Foto: (Fèlsina)
Vinsmaking i Oslo

Smak syv årganger av en av Toscanas ikoniske viner med Master of Wine Mai Tjemsland

Nyt 10 fantastiske viner fra et av Italias mest ikoniske vinhus. Dette er en unik sjanse for deg som liker viner fra Chianti Classico.
10 Desember 2025 - 09:48

Den 02. februar har du mulighet til å bli med på en sjelden og allsidig vinsmaking. Vi serverer både musserende, hvitvin, rødvinen Fèlsina Berardenga og ikke minst syv spennende årganger av Fèlsina Rancia. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om denne spennende vinprodusenten.

Master of Wine, Mai Tjemsland leder deg gjennom smakingen. Foto: Fondberg

I den sørøstlige delen av Chianti Classico ligger Fattoria di Fèlsina. Fèlsina forener historisk tyngde med en moderne innsikt og forståelse, og står i dag som en av Sangioveses fremste forkjempere. Helt siden Fèlsina introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har de stått som et strålende eksempel på hvordan riktig sangiovese og Chianti skal smake. Den balansen mellom elegante og likevel intense viner som vi finner hos Fèlsina, er det bare svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå. Rancia er i dag en av de mest berømte enkeltvinmarkene i Chianti Classico hvor vinmarken er et av Chianti Classicos høyestliggende og mest særpregede terroir. 

Sammenlign 7 årganger av Fèlsina Rancia + 3 ekstra viner! Foto: Fèlsina

 

Kopi av Felsina (400 x 400 px) (1).png [42.85 KB]
Endringer kan forekomme

Midt i hjertet av Oslo, i flotte omgivelser på Karl Johans gate, ligger Handelen Hus. Et historisk sted hvor fortidens visjoner møter nåtidens behov. I det som en gang var hjemmet til forretningsmannen, Thorvald Meyer. Det var i disse elegante rommene Meyer bodde med utsyn over hovedstadens pulserende byliv. I dag bærer lokalene fortsatt preg av hans sans for kvalitet, originale detaljer og atmosfære med historisk sys. Les mer om Handelens Hus her

Foto: Handelens Hus

Gå ikke glipp av denne vinsmakingen hvor du får hele 10 viner i glasset og en førsteklasses lærer som guider deg gjennom kvelden!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her