Smirnoff og Smirnov begraver stridsøksen i Russland

Det russiske markedet har vært en kampsone mellom Diageo-eide Smirnoff og russiske Smirnov som eies av A 1 Group Ltd. Nå er det endelig kommet til enighet mellom partene.

Smirnoff er blitt produsert i USA siden 1936 mens det russiske Smirnov kom i hyllene for første gang i 1992 etter kommunismens fall.  Dette er nå snart en del av historien etter at de to selskapene tidligere denne måneden kom frem til en avtale der det opprettes et felles selskap der Smirnov vodka går inn i Diageos portefølje i Russland. Det nye selskapet skal stå for all promotering og distribusjon av Diageos produkter og Smirnov vodka i Russland, og vil bli en stor organisasjon med mellom 250 og 300 ansatte. Ved ferdigstillelse av overgangen i juni 2006, vil Diageo betale A1 US$ 50 millioner i overgangssum, og de to merkene Smirnoff og Smirnov vil komme under felles eierskap.

Diageo har en 75% eierandel i det nye selskapet mens A1 holder 25%. Nå er det bare opp til det russiske konkurransetilsynet å godkjenne avtalen, før en årelang feide endelig er over.

Kilde: Diageo

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen