Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Foto: (Emilie Paulsen, Optimal Norge)
Winemakers Dinner i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
20 November 2025 - 11:45

Den 28. januar byr vi på en 5-retters meny satt sammen av Prinsen til 6 fantastiske viner fra Escocés Volante. Navnet Escocés Volante betyr flyende skotte og peker på Master of Wine Norrel Robertson som endte sin vinreise i det indre av Nord-Spania. Norrel og hans kone Sharon møttes i Edinburgh for 30 år siden, og har siden de flyttet til Spania i 2003 bygget seg opp til 40 hektar med hovedfokus på gamle garnacha-planter. Vinene deres har vært fast inventar på elBullí, og blir jevnlig fremhevet av sommelierer på stjernerestauranter som Arzák i San Sebastian. 

Da de landet i Spania ble de imponert over det røffe landskapet rundt Calatayud, en kommune som ligger i provinsen Zaragoza, i Aragón. Det er et landskap av ekstremer: temperaturforskjellene mellom natt og dag, de sesongmessige temperaturendringer, høyden på vingården og aromaene fra fjellurtene. Jordsmonnet er sandaktig leire med grus og konglomeratsteiner. Det er disse forholdene som har gitt karakter til denne vinen. Den uttrykkes også gjennom burgundsk tilnærming i vinkjelleren: sakte pressing, uten tilsetting av svovel, med påfølgende spontangjæring i 500 liters fat med lite toast, tre måneders modning på det grove bunnfallet og deretter 12 måneder på det fine bunnfallet før tapping uten klaring eller stabilisering. Deres vingårder ligger 650-1000 meter over havet og vinstokkene er mellom 50-115 år gamle, noe som gjør at druene er naturlig lavavkastende, og gir viner som er konsentrerte, men alltid friske og fint balanserte.

I juni ble vinene fra Escocés Volante kåret til «godbiter i pollisten» Les hele saken her.

Møt Norrel og Sharon den 28. januar! Foto: Escocés Volante

Denne kvelden tar Norrel og Sharon turen til Oslo for å vise frem sine fantastiske viner, hvorav tre som ikke er tilgjengelige i Norge. Disse vinene serveres til en meny satt sammen av Mats Lambrechts Vaulen, tidligere kjøkkensjef på Zarathustra, Nedre Foss Gård og Txotx. I dag driver han restaurant Prinsen, kjent for rustikk kvalitet i uformelle omgivelser. De har raskt etablert seg som en favoritt blant matelskere, og ikke uten grunn.

Uformelle omgivelser og magisk mat! Foto: Emilie Paulsen, Optimal Norge

Dette blir en uforglemmelig kveld for deg som er glad i god mat og vin. Kanskje den perfekte julegave til noen du er glad i? Bestill billetter nå og gled deg!

1.png [31.04 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her