Matkurs og vinkurs

WineMakers Dinner 9. november i Oslo

Det blir spansk-nordisk stemning i Bjørvika denne fredagskvelden
Foto: (Derkien)

Det blir spansk-nordisk stemning i Bjørvika denne fredagskvelden

Fredag 9. november er det duket for en spennende middag på Restaurant Edda i Oslo. Deilige spanske viner møter Eddas nordiske kjøkken med fokus på det beste av råvarer.
Julie Helene Amundsen
01 August 2018 - 12:47

Castillo Perelada er topprodusenten fra det lille området Empordá, nordøst i Spania. Det er i dag tredje generasjon Suqué Mateu som styrer skuta etter at slottet ble kjøpt av Miguel Mateu i 1923. De har bygget opp et godt renommé, ikke bare i Spania, men i hele verden som en topprodusent av både cava, røde og hvite viner. De forsker på hvordan de ulike druesortene klarer seg i forskjellige jordsmonn og disse resultatene blir lansert i et lite kvantum når de får ekstraordinære resultater.

Her kan du lese mer om Perelada

Denne kvelden får vi besøk av vinmaker Eduard Diaz og eksportsjef Eugeni Norenberg. De tar oss gjennom en helaften med deilig mat og drikke på Bjørvikas nye restaurantperle, Edda. På kveldens festmeny finner vi nordiske råvarer, som gjør seg ypperlige til disse nordøstlige spanske vinene. Vi får smake forskjellige cavaer, samt en hvitvin som aldri før har vært tilgjengelig i Norge. I tillegg blir det norgespremiere på Gran Claustro Cuvée Especial Gran Reserva denne kvelden. Det er all grunn til å glede seg til en fredagskveld i Oslos nyeste bydel.

Bla ned for å se den spennende menyen. Gå ikke glipp av denne smaksopplevelsen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig helaften.

 
Kveldens flotte meny
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her