Spennende konkurranse for alle

Selv om du ikke synes du kan nok om vin til å stille opp i en kunnskapskonkurranse, er Young Sommelier of the Year 2003 den rette for deg. Dessuten gir den fin trening. Det eneste kravet som stilles er at du er under 28 år. Her er de 20 kvalifiseringsspør
Redaksjonen
11 Februar 2003 - 02:00

Andre utgave av denne spennende og annerledes konkurransen for vinkelnere og servitører under 28 år er klar. Til forskjell fra andre sommelierkonkurranser skjer uttaket gjennom en kvalifisering som gjør at alle kan delta. Du skal rett og slett svare på en rekke spørsmål hovedsakelig av typen multiple choice, og deretter vil en jury plukke ut finalistene som inviteres til å komme til Hotel Continental i Oslo den 9. mars hvor finalen finner sted.

Finalen er tredelt og er en ren blindsmakingskonkurranse. I første del skal deltakerne blindsmake fire viner og plassere dem i riktig land. De som går videre til neste del skal finne ut hvilke fire regioner (i samme land) vinene kommer fra. Og de tre som kommer helt til finalen, skal identifisere fire viner fra samme region.

Arrangør er Den Norske Vinkelner Forening, Apéritif og Moët & Chandon som sørger for at vinneren får et uforglemmelig besøk i Champagne. Og hyggelig reisefølge er allerede klar, for det blir vinner av Young Chef of the Year 2002, nemlig Frode Alræk fra Restaurant Bagatelle i Oslo.

Frist for innsending av spørreskjemaet er 20. februar.

Spørreskjemaet finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her