Statholdergaarden en av årets 15 viktigste matopplevelser

Statholdergaarden en av årets 15 viktigste matopplevelser

CNN har kåret «15 global eateries we’re dying to try in 2015» og her troner Statholdergaarden som eneste norske.
Redaksjonen
16 Januar 2015 - 18:59

Ikke nok med det, det er bare tre andre restauranter i Europa som den amerikanske tv-stasjonen finner verdig til en slik toppliste.

Hviler ikke på laurbærene

Statholdergaarden er listet blant de fem klassiske restaurantene CNN ønsker å besøke igjen. Det betyr at siste besøk må ha gjort solid inntrykk.

-Vi er overlykkelige over å være nevnt på listen og utrolig stolte. Dette er en seier for norsk gastronomi, våre ansatte og norske råvarer, sier Bent Stiansen.

Han har for øvrig ikke hvilt på laurbærene det siste året, men valgt å spisse kjøkkenet ytterligere. Det har åpenbart gitt resultater om vi skal tro CNN.

Dette er listen over CNNs favoritter for 2015:

Nye restauranter i 2015

Santina (New York)

The Fat Duck (Melbourne, Australia)

Noma at The Mandarin Oriental Tokyo

Tivano, Temple House (Chengdu, Kina)

Flames, Four Seasons Hotel The Westcliff (Johannesburg)

 

Hotteste nye restauranter i 2014

Chiltern Firehouse (London)

Black Sheep (Manila, Philippines)

Restaurant David Toutain (Paris)

Corner House (Singapore)

Lasai (Rio de Janeiro)

 

Gjenbesøk som skal gjøres

Zazu (Quito, Ecuador)

Statholdergaarden (Oslo, Norge)

Waterside Inn (Bray, England)

Amber, The Landmark Mandarin Oriental (Hong Kong)

Chez Panisse (Berkeley, California)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her