Statholdergaarden en av årets 15 viktigste matopplevelser

Statholdergaarden en av årets 15 viktigste matopplevelser

CNN har kåret «15 global eateries we’re dying to try in 2015» og her troner Statholdergaarden som eneste norske.
Redaksjonen
16 Januar 2015 - 18:59

Ikke nok med det, det er bare tre andre restauranter i Europa som den amerikanske tv-stasjonen finner verdig til en slik toppliste.

Hviler ikke på laurbærene

Statholdergaarden er listet blant de fem klassiske restaurantene CNN ønsker å besøke igjen. Det betyr at siste besøk må ha gjort solid inntrykk.

-Vi er overlykkelige over å være nevnt på listen og utrolig stolte. Dette er en seier for norsk gastronomi, våre ansatte og norske råvarer, sier Bent Stiansen.

Han har for øvrig ikke hvilt på laurbærene det siste året, men valgt å spisse kjøkkenet ytterligere. Det har åpenbart gitt resultater om vi skal tro CNN.

Dette er listen over CNNs favoritter for 2015:

Nye restauranter i 2015

Santina (New York)

The Fat Duck (Melbourne, Australia)

Noma at The Mandarin Oriental Tokyo

Tivano, Temple House (Chengdu, Kina)

Flames, Four Seasons Hotel The Westcliff (Johannesburg)

 

Hotteste nye restauranter i 2014

Chiltern Firehouse (London)

Black Sheep (Manila, Philippines)

Restaurant David Toutain (Paris)

Corner House (Singapore)

Lasai (Rio de Janeiro)

 

Gjenbesøk som skal gjøres

Zazu (Quito, Ecuador)

Statholdergaarden (Oslo, Norge)

Waterside Inn (Bray, England)

Amber, The Landmark Mandarin Oriental (Hong Kong)

Chez Panisse (Berkeley, California)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her