Stor stemning før Norges mann starter

Stemningen i den mangetallige norske delegasjonen er i ferd med å stige til hysteriske høyder etter hvert som tidspunktet for den norske kandidaten Charles Tjessem sin presentasjon nærmer seg i Bocuse d'Or 2003.

Drøyt hundre nordmenn er til stede for å gi vår kandidat til OL-tittelen for kokker sin støtte. Såvel bransjekolleger som matinteresserte privatpersoner utstyrt med norske flagg og kreative antrekk står ringside for å heie frem Charles Tjessem når han skal vekke juryens etter hvert trette smaklsløker. For det har så vel sine klare ulemper som fordeler å være nr 23 av i alt 24 som sender ut sin kreasjon til den nådeløse juryen. Som, for øvrig består av verdens ledende kjøkkensjefer. Norge er nær sagt selvsagt representert ved Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle.

Charles Tjessem har tilbrakt den siste uken i nærmest total isolasjon i den franske fjellheimen hos norgesvennen Régis Marcon for å finpusse på den potensielle vinnerretten. Marcon som selv vant i 1995 var vert for både gullvinner Bent Stiansen og Terje Ness, så hans råd er trolig gull verd.

Tidligere kollega og leder av Gastronomisk Institutt, Morten Schakenda, har tibrakt denne verdifulle uken sammen med Tjessem, både for å være hans løpergutt og buffer overfor et pågående pressekorps. - Han har brukt tiden godt til å kjøre gjennom rettene flere ganger, og det har vært svært nyttig både fordi Marcon har kommet med sine kommentarer men også fordi Odd-Ivar Solvold og Eyvind Hellstrøm har vært kritiske 'jurymedlemmer', sier Schakenda.

Avgjørelsen faller klokken 19.00 i dag.

Foto: Yann Aker

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen