Støtter Vin & Sprits kamp mot Systembolaget

Den svenske sprit og vinleverandørforeningen SVL støtter Vin & Sprits rettslige prosess mot Systembolaget.

- Vi støtter at de går til sak mot Systembolagets innkjøpsvilkår og hvordan reglene skal tolkes. Men vi blander oss ikke inn i spørsmålet om eventuelle bestikkelser, sier SVLs administrerende direktør Bertil Swartz til WOW News.

SVL skal nå støtte Vin & Sprit videre i kampen mot Systembolaget.

Hos Vin & Sprit ser man positivt på uttalelsene fra SVL. V&S mener det er viktig å vise at bransjen er tydelig på at denne saken skal tas seriøst. Også andre leverandører er positive til SVLs avgjørelse.

Trist
- Det er veldig bra. Det er viktig at man tar tak i dette spørsmålet. Samtidig er det trist at SVL ikke ga oss samme støtte da vi var i samme situasjon som Vin & Sprit, sier Robert Tham som er konstituert administrerende direktør i Philipsson och Söderberg.

Philipsson och Söderberg sjekker nå om det er noe å gjøre med sansksjonsdommen mot dem.

Ingen forandring
Systembolagets pressesjef Björn Rydberg sier at verken SVLs uttalelse eller Vin & Sprits vilje til å ta saken til domstolen forandrer noe.

- Vi holder fast ved sanksjonene akkurat som tidligere, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen