Hotellet har i lang tid jobbet systematisk for å redusere belastningen på Svalbards sårbare natur. Det første Radisson SAS hotellet i Norge ble svanemerket i 2003. I dag er ni av eieren Rezidor Hotel Groups hoteller i Norge svanemerket. Redusert forbruk Ved Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen er både hotelldrift og logistikk endret. - Den polare naturen er meget sårbar og gevinstene av hotellets miljøtiltak blir derfor ekstra gledelige, sier teknisk sjef Rune S. Olsen ved hotellet i en pressemelding. Strenge krav Svanemerket stiller strenge krav og er det best kjente miljømerket i Norden. Svanemerket er tidsbegrenset, må fornyes og krever blant annet energireduksjon, redusert vannforbruk, bruk av mindre miljøskadelige kjemikalier til oppvask og rengjøring, gode rutiner for avfallssortering, kraftig redusert bruk av engangsartikler og økt tilbud om økologisk mat.
Svanemerker på Svalbard
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.
Les hele sakenDenne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Superseriøs rock’n roll-rødvin
Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Knallkjøp til biffen
En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Den beste fastfood som tenkes kan
Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.
Les hele saken