Sverige vant med minste margin

Norges deltaker, Heini Petersen, kom på andre plass - ett fattig sekund etter svenske Hasse Johannesson.
Aase E. Jacobsen
19 April 2007 - 10:00

Det var altså svenske Hasse Johannesson (nr. to i bildet) som lørdag ettermiddag gikk av med seieren - med fattige ett sekunds margin foran Norges representant, Heini Petersen (til venstre).
 

På tredje plass, seks sekunder etter nordmannen, kom en ny svenske - Niklas Wiklund. Eneste kvinne i konkurransen, Sussie Afgemalm, kom på fjerde og sisteplass i finaleheatet.

Vi kommer tilbake med fyldigere informasjon om mesterskapet.

Det er selvsagt østersåpning det dreier seg om. For Grebbestad er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og dermed en naturlig kulisse for konkurransen, og altså bare to times kjøring fra Oslo.

Sterke norske kandidater
I alt 18 deltakere fra de nordiske land skulle knives om hvem som var raskest til å åpne 30 østers på den mest perfekte måte. Det hele startet kl. 11 lørdag 21. april.

Norge var representert med Gorm Nørum fra DS Louise samt Heini Petersen som var regjerende nordisk mester. Og vår ukronte matkonge Eyvind Hellstrøm var med på bedømmingen av resultatene.

Høy stemning
To av verdens mest drevne østersåpnere, irske Michael Moran, og amarikanske William "Chopper" Young Jr., stilte som gjesteåpnere. Mens Moran er spesialist på flatørstersen, som også er konkurranseøstersen, er det Crassostrea Virginica, fra den amerikanske østkysten Young helst går løs på.

Østerselsker eller ei, moro og høy stemning ble det uansett. Definitivt morsommere enn i system- og butikkøene i Strømstad. Og en fin opplading foran det norske mesterskapet som Apéritif arrangerer i Oslo senere i år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her