Sverige vant med minste margin

Norges deltaker, Heini Petersen, kom på andre plass - ett fattig sekund etter svenske Hasse Johannesson.

Det var altså svenske Hasse Johannesson (nr. to i bildet) som lørdag ettermiddag gikk av med seieren - med fattige ett sekunds margin foran Norges representant, Heini Petersen (til venstre).
 

På tredje plass, seks sekunder etter nordmannen, kom en ny svenske - Niklas Wiklund. Eneste kvinne i konkurransen, Sussie Afgemalm, kom på fjerde og sisteplass i finaleheatet.

Vi kommer tilbake med fyldigere informasjon om mesterskapet.

Det er selvsagt østersåpning det dreier seg om. For Grebbestad er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og dermed en naturlig kulisse for konkurransen, og altså bare to times kjøring fra Oslo.

Sterke norske kandidater
I alt 18 deltakere fra de nordiske land skulle knives om hvem som var raskest til å åpne 30 østers på den mest perfekte måte. Det hele startet kl. 11 lørdag 21. april.

Norge var representert med Gorm Nørum fra DS Louise samt Heini Petersen som var regjerende nordisk mester. Og vår ukronte matkonge Eyvind Hellstrøm var med på bedømmingen av resultatene.

Høy stemning
To av verdens mest drevne østersåpnere, irske Michael Moran, og amarikanske William "Chopper" Young Jr., stilte som gjesteåpnere. Mens Moran er spesialist på flatørstersen, som også er konkurranseøstersen, er det Crassostrea Virginica, fra den amerikanske østkysten Young helst går løs på.

Østerselsker eller ei, moro og høy stemning ble det uansett. Definitivt morsommere enn i system- og butikkøene i Strømstad. Og en fin opplading foran det norske mesterskapet som Apéritif arrangerer i Oslo senere i år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen