Swingflasken skal innta barene

Ikke alle designprosesser begynner som for Ringnes nye Swingflaske. Du trenger en markedsdirektør med hode fullt av ideer, en logo å leke seg med og litt kreativitet. Ja, også må du ha et bryggeri i ryggen da, for å gjøre det hele mulig. Ringnes har skapt
Redaksjonen
20 Januar 2002 - 02:00

Mandag 28. januar lanserer Ringnes en verdensnyhet på det norske ølmarkedet. Siste tilvekst blant designemballasje er Swingflasken med Ringnes Pils. Aldri tidligere har en slik emballasje blitt produsert i så store volum og med returordning. Produktet blir å få kjøpt på restauranter/utesteder og er første nyskapning fra Ringnes i jubileumsåret.
 
Uortodoks designprosess
Ringnes nye Swingflaske ble født på markedsdirektør Jan Hilleslands notatblokk. En Ringnes logo snudd på høykant sammen med en flaksehals- og bunn var starten på det hele. Første steg var tatt. Ett og et halvt år senere og med hjelp av Strømme Throndsen Design er flaska en realitet. -Vi har fått nye muligheter etter vi innførte vårt lukkede retursystem til restauranter og puber. Flere produkter har fått sine egen flasker og vi ønsket å gjøre noe spesielt for ølet. Da er det spesielt å kunne gjøre noe så revolusjonerende, og det med flaggskipet vårt Ringnes Pils, sier Jan Hillesland.
 
Unik flaske
Aldri før har noe slikt vært lansert på det norske ølmarkedet. Produktdesign blir mer og mer viktig og flere produkter har fått sine særegne flasker (Farris, Pepsi), men ingen har gått så langt som den nye Swingflaska. Flasken har også vakt oppsikt innen Carlsberg Breweries.
-At Ringnes vekker oppsikt med sine produkter innen verdens fjerde største bryggerikonsern er selvsagt veldig tilfredsstillende, sier Jan Hillesland.
 
Trang fødsel
Da de første skissene fant veien ut av markedsavdelingen tidlig i år 2001, ble ikke flaska levnet mye håp. Folk som jobber i produksjonen trodde det hele var en spøk. Å få en så spesiell flaske til å gå gjennom maskinparken på bryggeriet krever ikke rent lite. Og det har vært krevende å sette den i produksjon. -Ringnes Swing har hatt en trang fødsel, og det er kanskje ikke så rart formen tatt i betraktning. Vi har også klart å gjenskape selskapets logo i et produkt, og det i produktet som hele tiden har vært utgangspunktet for bedriften, Ringnes Pils, sier Hillesland.
 
Fakta Ringnes Swing
Innhold: Ringnes Pils kl. D
Størrelse: 0,33 liter glassflaske
Distribusjon: Utesteder og restauranter
Pant: Inngår i Ringnes sitt lukkede retursystem for utelivskunder
Pris: Vil variere fra bar til bar, men forventes å ligge mellom 40-50 kr.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her