Tante Elsas honningkaker

Apéritif og VG Netts store julekakekonkurranse nærmer seg en slutt. Onsdag denne uken er siste sjanse dersom du ønsker å være med om å vinne gjeve premier. Marie Flatebø er en av dem som har sendt inn sin favorittoppskrift.

Tante Elsas honningkaker

Antall porsjoner

ca. 3 brett

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

200 g
200 g
50 g
1 ts

Fremgangsmåte

Honningen varmes ved svak varme, avkjøles.

Sukker, kakao, krydder og mel blandes på bordet. Hjortetakksalt løses i vann og blandes i det andre. Til slutt tilsettes honningen.

Deigen knaes godt til den er smidig. Er den for tørr tilsettes egget. Deigen legges i kjøleskap. Kjevles ut til en halv cm. tykkelse. Stikkes ut med pepperkakeformer.

Stekes midt i ovnen på 175 grader, ca 10 min. Pyntes med melisglasur.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spør barna dine om hvilke julekaker de har som favoritter. Bak kakene sammen med dem og bli med i den morsomme oppskriftskonkurransen der dere kan vinne flotte premier til hele familien.

Det er VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) som arrangerer konkurransen. Hver dag mens den pågår legger vi en av de innsendte oppskriftene ut på begge nettstedene. Vil du sende med et bilde av kakene har du alle muligheter til det, men det er ingen betingelse for å delta.

Selvfølgelig vet vi alle at pepperkaker slår an hos de minste. I denne konkurransen ser vi imidlertid bort fra de berømte syv slagene og jakter på andre kaker som barna har som favoritter. Hvis poden elsker kaker med masse syltetøy i, eller minstejenta eplekake med rosiner og sukat, så send oss oppskriften.

Stor finale
Helt frem til 1. desember kan du sende oss oppskrifter, gjerne flere. Den 7. desember blir det stor finale der tre barn sammen med sine foresatte skal bake sine favorittjulekaker. Vi betaler reisen for én voksen og ett barn (pr. finalist) til Oslo, nærmere bestemt til melk.no sine lokaler hvor finalen finner sted.

En jury bestående av barnetv-kokken Ole Martin Alfsen, Camilla Agerup fra melk.no, Aase E. Jacobsen fra aperitif.no - og selvfølgelig barn med sans for gode kaker - kårer vinneren.

Flotte premier
w 1. premie er et weekendopphold for hele familien på Langedrag Naturpark.
w 2. og 3. premie er gavekort på skipakke til en verdi av kr. 1.500,-

Vi stiller bare tre krav:
- Oppskriften må være selvkomponert (av familien).
- Barna må ikke være eldre enn 12 år.
- Barna må kunne bake kakene selv.

Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn (barnets navn) og eventuell fotograf.

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen