TEST: Blant de 126 boksene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i ferien

Test Sommerens hvitvinsbokser

Blant de 126 boksene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i ferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Nordmenns favorittdrue når det kommer til hvitvinsboks er uten tvil riesling, og utvalget derav er stort. Her finner du alt fra viner med veldig god druekarakter og sågar mineralpreg til de mer søtladne. Prisforskjellen mellom de beste og de minst interessante er imidlertid ikke stor, men kvaliteten og ikke minst stilen varierer.

De beste er Karl May Handmade Riesling, K.H. Scneider In the Mood for Riesling Trocken og Leiner Monolith Riesling, , med Battenfeld-Spanier, Calles Riesling og Hexamer von Sandstein Riesling hakk i hel.

Riesling fra boks er sommerfavoritt nummer en - men det finnes alternativer. Foto: Leonsbox

Men om du ikke er en helt svoren rieslingfan, eller ønsker en hvitvinsboks som spiller på andre aromastrenger enn grønt eple og sitrus, finnes alternativer til som Clotilde Davenne Saint Bris (sauvignon blanc), Ch. de La Greffière Mâcon La Roche Vineuse, Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay, La Chablisienne Chablis og William Fèvre Petit Chablis (alle chardonnay), Prà Soave (garganega), Roller (muscat og viognier) samt Ligier Côtes du Jura Savagnin Naturé og Huber Gruner Veltliner som er rimelig selvforklarende. 

Samtlige gode og tørre matviner som ikke gjør skam på emballasjen, som for øvrig i disse økotider tilhører segmentet miljøsmart emballasje med langt lavere karbonavtrykk enn flaske. 

Testen er delt inn i trelitere, 2 og 2.25 litere samt pouch som er vin i 1,5 liters alu-poser

Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen