Tester

Ølnyheter i bestillingsutvalget januar 2019

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.
Julie Helene Amundsen
22 Januar 2019 - 12:00

Det er all grunn rydde plass i kjelleren, for blant januarnyhetene er det mange øl som både trenger og fortjener et opphold før de nytes. Når det er sagt, fungerer også de heftigste som meditasjonsobjekter, og gjerne foran peisen.

Øl på dette nivået kommer til landet i små kvanta - på samme måte som de mest ettertraktede vinene - og enkelte av de testede ølene kan allerede være utsolgt.  

Baladin Xyauyù er en serie med slike øl. Ikke uventet hevder Põhjala seg også i dette segmentet. Det samme gjelder Lindheim Guttorm Imperial Stout og St. Hallvards Luse-Frants - selv om de strengt tatt ikke er nyheter. Et annet gledelig gjensyn er Nøgne Ø Imperial Brown Ale - nå i 50 cl hvor den hører hjemme.

Blant nyhetene er  det også mer lettdrikkelige og lyse øl som De Ranke Hop HarvestWylam The Shape DDH IPA og Baladin Super Bitter. Vi snakker altså ikke om lettdrikkelige sommerøl, men leskende og smaksintense øl som også fungerer godt til januarmenyen, om den er med pasta eller sjømat.

Firestone Walker Under Currants er et spennende fruktøl som kan erstatte mang en rødvin på matbordet. 

På neste side finner du nye øl og sidere fra bestillingsutvalget listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 70 ølnyhetene i bestillingsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker og Aase E. Jacobsen. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 14. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her