TEST: De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Test Ølnyheter i bestillingsutvalget januar 2019

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.

Det er all grunn rydde plass i kjelleren, for blant januarnyhetene er det mange øl som både trenger og fortjener et opphold før de nytes. Når det er sagt, fungerer også de heftigste som meditasjonsobjekter, og gjerne foran peisen.

Øl på dette nivået kommer til landet i små kvanta - på samme måte som de mest ettertraktede vinene - og enkelte av de testede ølene kan allerede være utsolgt.  

Baladin Xyauyù er en serie med slike øl. Ikke uventet hevder Põhjala seg også i dette segmentet. Det samme gjelder Lindheim Guttorm Imperial Stout og St. Hallvards Luse-Frants - selv om de strengt tatt ikke er nyheter. Et annet gledelig gjensyn er Nøgne Ø Imperial Brown Ale - nå i 50 cl hvor den hører hjemme.

Blant nyhetene er  det også mer lettdrikkelige og lyse øl som De Ranke Hop HarvestWylam The Shape DDH IPA og Baladin Super Bitter. Vi snakker altså ikke om lettdrikkelige sommerøl, men leskende og smaksintense øl som også fungerer godt til januarmenyen, om den er med pasta eller sjømat.

Firestone Walker Under Currants er et spennende fruktøl som kan erstatte mang en rødvin på matbordet. 

På neste side finner du nye øl og sidere fra bestillingsutvalget listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 70 ølnyhetene i bestillingsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker og Aase E. Jacobsen. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 14. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen