Tester

Ølnyheter i bestillingsutvalget januar 2019

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

De beste ølnyhetene er også de kraftigste, med noen unntak

Ikke bare kraftige, men også alkoholsterke, og er det en tid på året det er velkomment, er det nettopp i iskalde januar.
Julie Helene Amundsen
22 Januar 2019 - 13:00

Det er all grunn rydde plass i kjelleren, for blant januarnyhetene er det mange øl som både trenger og fortjener et opphold før de nytes. Når det er sagt, fungerer også de heftigste som meditasjonsobjekter, og gjerne foran peisen.

Øl på dette nivået kommer til landet i små kvanta - på samme måte som de mest ettertraktede vinene - og enkelte av de testede ølene kan allerede være utsolgt.  

Baladin Xyauyù er en serie med slike øl. Ikke uventet hevder Põhjala seg også i dette segmentet. Det samme gjelder Lindheim Guttorm Imperial Stout og St. Hallvards Luse-Frants - selv om de strengt tatt ikke er nyheter. Et annet gledelig gjensyn er Nøgne Ø Imperial Brown Ale - nå i 50 cl hvor den hører hjemme.

Blant nyhetene er  det også mer lettdrikkelige og lyse øl som De Ranke Hop HarvestWylam The Shape DDH IPA og Baladin Super Bitter. Vi snakker altså ikke om lettdrikkelige sommerøl, men leskende og smaksintense øl som også fungerer godt til januarmenyen, om den er med pasta eller sjømat.

Firestone Walker Under Currants er et spennende fruktøl som kan erstatte mang en rødvin på matbordet. 

På neste side finner du nye øl og sidere fra bestillingsutvalget listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 70 ølnyhetene i bestillingsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker og Aase E. Jacobsen. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 14. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her