Tester

Nyhetene i basisutvalget mai 2018

Det blir bobler neste gang du er på polet

Det blir bobler neste gang du er på polet

Eller kanskje mezcal og biodynamisk eplemost? Blant de 100 nyhetene i basisutvalget er dette de aller beste.
Aase E. Jacobsen
04 Mai 2018 - 10:36

De aller beste basisvinene i mai er med bobler, to champagner, Émile Leclére 5 Générations og Person l'Audacieuse Brut 2004, begge av chardonnay, og fra tradisjonsrike, men ikke særlig kjente produsenter, som (mye) av den grunn gir god valuta for pengene. De utfordres av Nyetimber Classic Cuvee som står fremst i rekken av engelske produsenter som forstyrrer nattesøvnen til kollegene i Champagne.

Produsentene av både champagne og musserende på klassisk metode, utfordres også av prosecco og perlende vin som er hot as hell om dagen. Langt rimeligere å produsere, men ikke alltid så veldig mye billigere. Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo tilhører den knusktørre delen av proseccoverdenen, og konkurrerer derfor mer med andre tørre bobler enn prosecco. Bobler fra den andre siden av kloden finner også veien til basishyllene, både Josef Chromy Tasmanian Sparkling Cuvee og Hunter's MiruMiru  er verd å snuse på.

To rødviner utmerker seg, men verken Overnoy-Crinquand Trousseau 2016 eller Petrussa Schioppettino 2016 vil bli folkefavoritter, til det er de for rustikke eller tanninrike. Men dette er flasker som blir fort borte for de har sine respektive fanskarer. 

Det er sjelden at det er brennevinet som stikker av med flest ovasjoner når basisnyheter lanseres. Særlig Mezcal Aprendiz Espadin-Tepeztate, men også Don Abraham Tequila fortjener en plass i et velassortert barskap.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her