Tester

Nyhetene i basisutvalget mai 2018

Det blir bobler neste gang du er på polet

Det blir bobler neste gang du er på polet

Eller kanskje mezcal og biodynamisk eplemost? Blant de 100 nyhetene i basisutvalget er dette de aller beste.
Aase E. Jacobsen
04 Mai 2018 - 11:36

De aller beste basisvinene i mai er med bobler, to champagner, Émile Leclére 5 Générations og Person l'Audacieuse Brut 2004, begge av chardonnay, og fra tradisjonsrike, men ikke særlig kjente produsenter, som (mye) av den grunn gir god valuta for pengene. De utfordres av Nyetimber Classic Cuvee som står fremst i rekken av engelske produsenter som forstyrrer nattesøvnen til kollegene i Champagne.

Produsentene av både champagne og musserende på klassisk metode, utfordres også av prosecco og perlende vin som er hot as hell om dagen. Langt rimeligere å produsere, men ikke alltid så veldig mye billigere. Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo tilhører den knusktørre delen av proseccoverdenen, og konkurrerer derfor mer med andre tørre bobler enn prosecco. Bobler fra den andre siden av kloden finner også veien til basishyllene, både Josef Chromy Tasmanian Sparkling Cuvee og Hunter's MiruMiru  er verd å snuse på.

To rødviner utmerker seg, men verken Overnoy-Crinquand Trousseau 2016 eller Petrussa Schioppettino 2016 vil bli folkefavoritter, til det er de for rustikke eller tanninrike. Men dette er flasker som blir fort borte for de har sine respektive fanskarer. 

Det er sjelden at det er brennevinet som stikker av med flest ovasjoner når basisnyheter lanseres. Særlig Mezcal Aprendiz Espadin-Tepeztate, men også Don Abraham Tequila fortjener en plass i et velassortert barskap.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her