TEST: Det blir bobler neste gang du er på polet

Test Nyhetene i basisutvalget mai 2018

Det blir bobler neste gang du er på polet

Eller kanskje mezcal og biodynamisk eplemost? Blant de 100 nyhetene i basisutvalget er dette de aller beste.

De aller beste basisvinene i mai er med bobler, to champagner, Émile Leclére 5 Générations og Person l'Audacieuse Brut 2004, begge av chardonnay, og fra tradisjonsrike, men ikke særlig kjente produsenter, som (mye) av den grunn gir god valuta for pengene. De utfordres av Nyetimber Classic Cuvee som står fremst i rekken av engelske produsenter som forstyrrer nattesøvnen til kollegene i Champagne.

Produsentene av både champagne og musserende på klassisk metode, utfordres også av prosecco og perlende vin som er hot as hell om dagen. Langt rimeligere å produsere, men ikke alltid så veldig mye billigere. Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo tilhører den knusktørre delen av proseccoverdenen, og konkurrerer derfor mer med andre tørre bobler enn prosecco. Bobler fra den andre siden av kloden finner også veien til basishyllene, både Josef Chromy Tasmanian Sparkling Cuvee og Hunter's MiruMiru  er verd å snuse på.

To rødviner utmerker seg, men verken Overnoy-Crinquand Trousseau 2016 eller Petrussa Schioppettino 2016 vil bli folkefavoritter, til det er de for rustikke eller tanninrike. Men dette er flasker som blir fort borte for de har sine respektive fanskarer. 

Det er sjelden at det er brennevinet som stikker av med flest ovasjoner når basisnyheter lanseres. Særlig Mezcal Aprendiz Espadin-Tepeztate, men også Don Abraham Tequila fortjener en plass i et velassortert barskap.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen