Tester

Nyheter i basisutvalget november 2019

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Du får både veldig gode representanter i sine respektive kategorier samtidig som de er gode kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 November 2019 - 13:41

Nyhetene i basis i november har noen godbiter som gjør at det er verdt å legge turen innom - også om ditt lokale pol er blant de med minst utvalg.

To flotte hvite Loire-viner som begge gjør nytten som følge til julematen, eller kan legges i kjelleren: Dom. Moines Savennières Roche aux Moines 2016 og Dom. du Closel Savennières Les Caillardières 2016. 

Like gode kjøp får du med A Tribute to Grace Besson Vineyard Grenache 2017 og Rivetto Barolo di Serralunga d'Alba 2015. Begge viner som gjør nytten i disse førjulstider. 

Enda større interesse knyttes nok til tilskuddene til champagnehylla, for særlig Richomme Génération Grand Cru 2011, men også Philippe Glavier La Grace d'Hakamiah 2013 og Bonnet Ponson Cuvée Perpetuelle 1er Cru Extra Brut er noen skikkelige godbiter. 

Men aller best og mest spennende er novembernyhetenes sterkeste saker. Som Millstone 92 Rye Whisky som kommer fra Nederland av alle steder.                              

Thomson Manuka Wood Smoke Single Malt på sin side kommer hele veien fra New Zealand, den er det mest interessante i denne kategorien på lang tid, og ligner ikke noe annet du har smakt av whisky før.             

Er du ikke i det eksperimentelle humøret, er både Soerlie Hors d'Age Grande Champagne og Jean Fillioux Hors d'Age Grande Champagne klassiske så det holder, og samtidig superkonsentrert materiale.

Har du en "søt tann", eller trenger et annet følge til juledessertene enn det vanlige, kommer Bukkuram Sole d'Agosto Passito di Pantelleria  2017 til å gjøre suksess.   

I ølhylla skjer det ikke veldig mye spennende, men to nye humlepregete øl, Duvel Tripel Hop Citra og Ægir New World IPA er i hvert fall gode hvileskjær i alt juleølet for tiden. Vurderer du kjørepilsen, dropp den og gå rett på de to nye alkoholfrie juleølene, som begge holder topp kvalitet.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her