Tester

Nyheter i basisutvalget november 2019

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Du får både veldig gode representanter i sine respektive kategorier samtidig som de er gode kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 November 2019 - 14:41

Nyhetene i basis i november har noen godbiter som gjør at det er verdt å legge turen innom - også om ditt lokale pol er blant de med minst utvalg.

To flotte hvite Loire-viner som begge gjør nytten som følge til julematen, eller kan legges i kjelleren: Dom. Moines Savennières Roche aux Moines 2016 og Dom. du Closel Savennières Les Caillardières 2016. 

Like gode kjøp får du med A Tribute to Grace Besson Vineyard Grenache 2017 og Rivetto Barolo di Serralunga d'Alba 2015. Begge viner som gjør nytten i disse førjulstider. 

Enda større interesse knyttes nok til tilskuddene til champagnehylla, for særlig Richomme Génération Grand Cru 2011, men også Philippe Glavier La Grace d'Hakamiah 2013 og Bonnet Ponson Cuvée Perpetuelle 1er Cru Extra Brut er noen skikkelige godbiter. 

Men aller best og mest spennende er novembernyhetenes sterkeste saker. Som Millstone 92 Rye Whisky som kommer fra Nederland av alle steder.                              

Thomson Manuka Wood Smoke Single Malt på sin side kommer hele veien fra New Zealand, den er det mest interessante i denne kategorien på lang tid, og ligner ikke noe annet du har smakt av whisky før.             

Er du ikke i det eksperimentelle humøret, er både Soerlie Hors d'Age Grande Champagne og Jean Fillioux Hors d'Age Grande Champagne klassiske så det holder, og samtidig superkonsentrert materiale.

Har du en "søt tann", eller trenger et annet følge til juledessertene enn det vanlige, kommer Bukkuram Sole d'Agosto Passito di Pantelleria  2017 til å gjøre suksess.   

I ølhylla skjer det ikke veldig mye spennende, men to nye humlepregete øl, Duvel Tripel Hop Citra og Ægir New World IPA er i hvert fall gode hvileskjær i alt juleølet for tiden. Vurderer du kjørepilsen, dropp den og gå rett på de to nye alkoholfrie juleølene, som begge holder topp kvalitet.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her