Tester

Nyheter i basisutvalget november 2019

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Disse flaskene kan du trygt plukke med deg fra polet i dag

Du får både veldig gode representanter i sine respektive kategorier samtidig som de er gode kjøp.
Aase E. Jacobsen
01 November 2019 - 13:41

Nyhetene i basis i november har noen godbiter som gjør at det er verdt å legge turen innom - også om ditt lokale pol er blant de med minst utvalg.

To flotte hvite Loire-viner som begge gjør nytten som følge til julematen, eller kan legges i kjelleren: Dom. Moines Savennières Roche aux Moines 2016 og Dom. du Closel Savennières Les Caillardières 2016. 

Like gode kjøp får du med A Tribute to Grace Besson Vineyard Grenache 2017 og Rivetto Barolo di Serralunga d'Alba 2015. Begge viner som gjør nytten i disse førjulstider. 

Enda større interesse knyttes nok til tilskuddene til champagnehylla, for særlig Richomme Génération Grand Cru 2011, men også Philippe Glavier La Grace d'Hakamiah 2013 og Bonnet Ponson Cuvée Perpetuelle 1er Cru Extra Brut er noen skikkelige godbiter. 

Men aller best og mest spennende er novembernyhetenes sterkeste saker. Som Millstone 92 Rye Whisky som kommer fra Nederland av alle steder.                              

Thomson Manuka Wood Smoke Single Malt på sin side kommer hele veien fra New Zealand, den er det mest interessante i denne kategorien på lang tid, og ligner ikke noe annet du har smakt av whisky før.             

Er du ikke i det eksperimentelle humøret, er både Soerlie Hors d'Age Grande Champagne og Jean Fillioux Hors d'Age Grande Champagne klassiske så det holder, og samtidig superkonsentrert materiale.

Har du en "søt tann", eller trenger et annet følge til juledessertene enn det vanlige, kommer Bukkuram Sole d'Agosto Passito di Pantelleria  2017 til å gjøre suksess.   

I ølhylla skjer det ikke veldig mye spennende, men to nye humlepregete øl, Duvel Tripel Hop Citra og Ægir New World IPA er i hvert fall gode hvileskjær i alt juleølet for tiden. Vurderer du kjørepilsen, dropp den og gå rett på de to nye alkoholfrie juleølene, som begge holder topp kvalitet.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her