Tester

Nyhetene i basis september 2018

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Selv om det er flere gode hvitviner, er de røde de mest interessante blant basisnyhetene i september, men så er det også på den røde siden det er størst variasjon. Det er dessuten all grunn til å ta en titt på både de nye siderne og ølene.
Aase E. Jacobsen
07 September 2018 - 18:30

For både blant siderne og ølene er det gode kandidater til høstmaten. Saison er godt representert i toppen med Glazen Toren og Dupont og norske Aja som er kjent for sine saisoner, byr denne gangen på en weizenbock. Blant siderne - hvor de norske glimrer med sitt fravær - er det ikke uventet Normandie og basisk Spania som holder fanen høyest. Gode vinbobler er basishylla også fornyet med, Gusbourne Rose og Pierre Gerbais Brut Reserve tilfredsstiller også den mest kresne - til en god pris.

Men høstmenyen og kjelleren får altså godt påfyll også av vin denne gangen selv om ikke alle er nyheter, men går fra BU til basis. På den hvite siden gjelder det Cos Bianco 2016 som er en vinstil mange har til gode å ha prøvet, nemlig hvitvin laget som en rødvin, altså med skallkontakt. Denne kan du altså trygt prøve deg på siden den byr på mye vin for pengene. Selvsagt ikke billig men slik vin er preget av mye håndarbeid og små volum. Tre nye superferske topprieslinger - altså grosses gewächs, bedre kjent som GG, er det ryddet plass til i basis: Van Volxem Gottesfuss GG, Kühling-Gillot Nierstein Hipping Riesling trocken GG og Gunderloch Hipping GG.

Og ikke å forglemme den eneste søte basisnyheten, Cave Spring Icewine fra Canadas vinområde Ontario, en virkelig lekkerbisken.

Rødvinstoppen har også klassikere som de to cornasene, Guy Farge Harmonie Cornas og Nicolas Perrin Cornas, samt ikke minst en toppbeaujolais, J. P. Brun Morgon Côte du Py Javernières. Med disse er du klar for viltsesongen. 

De aller mest spennende nyhetene finner du imidlertid her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her