TEST: Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Test Nyhetene i basis september 2018

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Selv om det er flere gode hvitviner, er de røde de mest interessante blant basisnyhetene i september, men så er det også på den røde siden det er størst variasjon. Det er dessuten all grunn til å ta en titt på både de nye siderne og ølene.

For både blant siderne og ølene er det gode kandidater til høstmaten. Saison er godt representert i toppen med Glazen Toren og Dupont og norske Aja som er kjent for sine saisoner, byr denne gangen på en weizenbock. Blant siderne - hvor de norske glimrer med sitt fravær - er det ikke uventet Normandie og basisk Spania som holder fanen høyest. Gode vinbobler er basishylla også fornyet med, Gusbourne Rose og Pierre Gerbais Brut Reserve tilfredsstiller også den mest kresne - til en god pris.

Men høstmenyen og kjelleren får altså godt påfyll også av vin denne gangen selv om ikke alle er nyheter, men går fra BU til basis. På den hvite siden gjelder det Cos Bianco 2016 som er en vinstil mange har til gode å ha prøvet, nemlig hvitvin laget som en rødvin, altså med skallkontakt. Denne kan du altså trygt prøve deg på siden den byr på mye vin for pengene. Selvsagt ikke billig men slik vin er preget av mye håndarbeid og små volum. Tre nye superferske topprieslinger - altså grosses gewächs, bedre kjent som GG, er det ryddet plass til i basis: Van Volxem Gottesfuss GG, Kühling-Gillot Nierstein Hipping Riesling trocken GG og Gunderloch Hipping GG.

Og ikke å forglemme den eneste søte basisnyheten, Cave Spring Icewine fra Canadas vinområde Ontario, en virkelig lekkerbisken.

Rødvinstoppen har også klassikere som de to cornasene, Guy Farge Harmonie Cornas og Nicolas Perrin Cornas, samt ikke minst en toppbeaujolais, J. P. Brun Morgon Côte du Py Javernières. Med disse er du klar for viltsesongen. 

De aller mest spennende nyhetene finner du imidlertid her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen