Tester

Nyhetene i basis september 2018

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Selv om det er flere gode hvitviner, er de røde de mest interessante blant basisnyhetene i september, men så er det også på den røde siden det er størst variasjon. Det er dessuten all grunn til å ta en titt på både de nye siderne og ølene.
Aase E. Jacobsen
07 September 2018 - 17:30

For både blant siderne og ølene er det gode kandidater til høstmaten. Saison er godt representert i toppen med Glazen Toren og Dupont og norske Aja som er kjent for sine saisoner, byr denne gangen på en weizenbock. Blant siderne - hvor de norske glimrer med sitt fravær - er det ikke uventet Normandie og basisk Spania som holder fanen høyest. Gode vinbobler er basishylla også fornyet med, Gusbourne Rose og Pierre Gerbais Brut Reserve tilfredsstiller også den mest kresne - til en god pris.

Men høstmenyen og kjelleren får altså godt påfyll også av vin denne gangen selv om ikke alle er nyheter, men går fra BU til basis. På den hvite siden gjelder det Cos Bianco 2016 som er en vinstil mange har til gode å ha prøvet, nemlig hvitvin laget som en rødvin, altså med skallkontakt. Denne kan du altså trygt prøve deg på siden den byr på mye vin for pengene. Selvsagt ikke billig men slik vin er preget av mye håndarbeid og små volum. Tre nye superferske topprieslinger - altså grosses gewächs, bedre kjent som GG, er det ryddet plass til i basis: Van Volxem Gottesfuss GG, Kühling-Gillot Nierstein Hipping Riesling trocken GG og Gunderloch Hipping GG.

Og ikke å forglemme den eneste søte basisnyheten, Cave Spring Icewine fra Canadas vinområde Ontario, en virkelig lekkerbisken.

Rødvinstoppen har også klassikere som de to cornasene, Guy Farge Harmonie Cornas og Nicolas Perrin Cornas, samt ikke minst en toppbeaujolais, J. P. Brun Morgon Côte du Py Javernières. Med disse er du klar for viltsesongen. 

De aller mest spennende nyhetene finner du imidlertid her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her