Tester

Nyhetene i basis september 2018

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Du får godt påfyll til både kjeller og høstlig vin-, øl- og siderkos

Selv om det er flere gode hvitviner, er de røde de mest interessante blant basisnyhetene i september, men så er det også på den røde siden det er størst variasjon. Det er dessuten all grunn til å ta en titt på både de nye siderne og ølene.
Aase E. Jacobsen
07 September 2018 - 18:30

For både blant siderne og ølene er det gode kandidater til høstmaten. Saison er godt representert i toppen med Glazen Toren og Dupont og norske Aja som er kjent for sine saisoner, byr denne gangen på en weizenbock. Blant siderne - hvor de norske glimrer med sitt fravær - er det ikke uventet Normandie og basisk Spania som holder fanen høyest. Gode vinbobler er basishylla også fornyet med, Gusbourne Rose og Pierre Gerbais Brut Reserve tilfredsstiller også den mest kresne - til en god pris.

Men høstmenyen og kjelleren får altså godt påfyll også av vin denne gangen selv om ikke alle er nyheter, men går fra BU til basis. På den hvite siden gjelder det Cos Bianco 2016 som er en vinstil mange har til gode å ha prøvet, nemlig hvitvin laget som en rødvin, altså med skallkontakt. Denne kan du altså trygt prøve deg på siden den byr på mye vin for pengene. Selvsagt ikke billig men slik vin er preget av mye håndarbeid og små volum. Tre nye superferske topprieslinger - altså grosses gewächs, bedre kjent som GG, er det ryddet plass til i basis: Van Volxem Gottesfuss GG, Kühling-Gillot Nierstein Hipping Riesling trocken GG og Gunderloch Hipping GG.

Og ikke å forglemme den eneste søte basisnyheten, Cave Spring Icewine fra Canadas vinområde Ontario, en virkelig lekkerbisken.

Rødvinstoppen har også klassikere som de to cornasene, Guy Farge Harmonie Cornas og Nicolas Perrin Cornas, samt ikke minst en toppbeaujolais, J. P. Brun Morgon Côte du Py Javernières. Med disse er du klar for viltsesongen. 

De aller mest spennende nyhetene finner du imidlertid her

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her