Tester

Nyheter vin spesialpol september 2019

Høstens viltretter (også sjømaten) vil trives i dette selskapet

Høstens viltretter (også sjømaten) vil trives i dette selskapet

Neste gang du er innom ett av de åtte spesialpolene, skal du ta en titt i Italia-hylla, for den har fått spennende tilskudd av viner som ikke får så mye oppmerksomhet til vanlig.
Aase E. Jacobsen
12 September 2019 - 17:09

 Vi snakker om viner av druene teroldego og lagrein fra Trentino-Alto Adige i det nordlige Italia. Vel har Elisabetta Foradori allerede en stjernestatus også her til lands, og hennes viner tilhører den absolutte eliten på disse kanter. Både Granato 2017 og Teroldego Morei 2018 imponerer.

Les mer om Eliabettas viner her

Men nykommerne Barone de Cles, Redondel, Waldgries og Fliederhof gir definitivt mersmak og samtlige på hver sin måte - men altså med samme druemateriale.

Den første ble min umiddelbare nye darling med sin imponerende mineralske hvitvin - om enn til en noe stiv pris: Castel Cles 2016 laget av "hvite burgunddruer" - druemiksen er uavklart, men det dreier seg i hvert fall om pinot bianco som dyrkes i de historiske nå omplantede vinmarkene på 4 hektar som omkranser selve middelalderslottet Cles.

Vinmarkene som ligger ved 530 til 590 m.o.h. er sørøstvendt med utsyn mot naturperlen Lago di Santa Guistina. Deres røde viner, Teroldego Rotaliano Riserva Maso Scari 2013 og Lagrein Riserva Maso Scari 2015 får teroldego og lagreindruer fra Maso Scari i Mezzolombardo en halvtimes kjøring unna. 

Redondel stiller sterkt med Teroldego BeatoMe 2010 som viser hvor godt disse vinene tar tid i kjelleren. 

Hvitvinen Livio Felluga Rosazzo Terre Alte 2017 fra en helt annen del av det nordlige Italia er et veldig hyggelig gjensyn. Vinen som er laget av druen friulano, pinot bianco og sauvignon var en av de første vinene i den nye bølgen i Friuli da den kom på markedet i 1981. 

Les mer om denne bølgen 

Blant nyhetene i spesialpol er det ikke uventet mye nebbiolo fra Piemonte, som opplever en voldsom etterspørselsboom fra hele verden og dermed økende priser. En vinstil som fortsatt er overkommelig, til og med meget gode kjøp, er Nebbiolo d'Alba Valmaggiore. Roero-nebbiolo med barolokvaliteter. Sandrone har alltid vært helten i denne sjangeren, og nå er Bruno Giacose kommet til. Ja, takk begge deler.

På side 3 og 4 finner du de 40 testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her