TEST: Kjempetest av julebrusen: 28 julebrus fra hele landet

Test Julebrus 2018

Kjempetest av julebrusen: 28 julebrus fra hele landet

Komklusjonen er klar. Det er på Sør- og Sørvestlandet at den beste julebrusen lages. Og om du noen gang var i tvil: Styr unna lettjulebrusen.

Grimstad Brusfabrikks Julebrus er i en egen klasse, men Berentsens Brygghus stiller også sterkt på de neste to plassene med Berentsens Rød Julebrus og Berentsens Gyllen Julebrus. Samtlige er veldig gode representanter for den voksende skaren av småskalabrus. Med Ringnes-klassikeren Hamar Julebrus hakk i hel. 

Det er ellers ganske langt mellom de naturlige aromaene, og mer kunstig enn lettjulebrus skal du lete lenge etter, så her har brusfabrikkene et klart forbedringspotensial.  

På neste side finner du de 28 julebrusene som er testet listet etter poeng

Slik er testen gjennomført:

Julebrusen er testet blindt den 6. og 11. desember av et panel bestående av folk med røtter over hele landet:

Pernille Marie Soløy, Gulating Ølutsalg Grünerløkka, Julie H. Amundsen, Aperitif , Andreas Martinussen, Maya Borrevik og Per Emil Skjelbred, alle BD57.

Smakingen ble gjennomført i tilfeldig rekkefølge. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet. 

Poengskalaen er femdelt: 

Meget god kvalitet 90-100p

God kvalitet 80-89p

Middels kvalitet 70-79p

Under middels kvalitet 60-69p

Bør unngås 50-59p 

Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.

 

På neste side finner du de 28 julebrusene som er testet listet etter poeng

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen