TEST: Klassikerne, både nye og gamle, gjør det best

Test Juleølet på polet 2018

Klassikerne, både nye og gamle, gjør det best

Den norske juleølsmaken er ganske konservativ, men denne testen 79 norske poljuleøl viser at det er rom for lekenhet, så lenge det gir et øl som ikke er for søtt eller for ekstremt i noen retninger.

Det er forventningen om julestemning som gjør at den norske juleølsmaken er ganske konservativ. Krydder og tørket frukt,  mykhet og kos, uten skarpe kanter, mørk og sødmefull, men likevel ikke for mye sødme, og med godt integrert alkohol. Det er slik godt juleøl skal smake. 

Det kan være en utfordring å få alt dette på plass i tide til juleøllanseringen på polet som i år var allerede 26. oktober. Det er i hvert fall en slutning man kan trekke av denne testen. Derfor er det godt at noen bryggerier har valgt å lagre juleølene noe. Når det er sagt er det flere klassikere, både nye og gamle, som altså smaker fortreffelig som nybrygget. 

Mens de beste blant importjuleølene var dominert av kreative smaksvarianter, er dette mer unntaket når det kommer til det norske juleølet. Med mindre røyk skal regnes inn blant uvante ingredienser. 

På neste side finner du de 79 juleølene som er testet listet etter poeng

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen