TEST: Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Test Nyheter basis mars 2020

Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Dette skal du legge i handlekurven: Vulture-aglianico fra en av de aller beste produsentene samt en herlig indisk maltwhisky får følge av hvit bordeaux i toppklassen og et norskbrygget øl til desserten.

At aglinanicovin fra Vulture-regionen i Basilicata i Sør-Italia får en plass i polhyllene er gledelig, for denne lagringsdyktige vinstilen er det sjelden å støte på. Sist den var inne ble den behørig omtalt av oss.

Les mer om Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture her

At hvit bordeaux i det øvre kvalitetssjiktet får fast plass, er det all grunn til å feire.   L'Esprit de Chevalier Blanc 2017 er annenvinen til Domaine de Chevalier, mens  Ch. d'Eyran 2018 er for meg et nytt og spennende bekjentskap. Du får ikke like mye hvitvin for pengene fra andre klassiske regioner som med disse to. Unødvendig å si kanskje, men dette kan bli vinterens favoritter til de gode sjømatmiddagene.

Fra samme del av Bordeaux kommer to andre klassikere, prisgunstige L'Esprit de Chevalier Rouge 2017 og den noe overprisete Ch. Pape-Clément 2015 som kanskje ikke tilfredsstiller behovet for en klassisk bordeuax, men heller den som leter etter et mer moderne og kraftig uttrykk.

Er du fan av en mer tradisjonell stil, får du det med Ch. la Tour de By 2015 som er det beste kjøpet av alle basisnyhetene.

Et annet veldig godt kjøp og italiensk alternativ til Bordeaux er Il Leccio 2017 som er supersjarmerende og myk men også med et visst lagringspotensial.      

Er du blant dem som har angst for restsødme, ikke les videre. Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018 er et godt eksempel på denne uglesette, men i enkelte miljøer supertrendy  og uberklassiske vinstilen. Det er ingen grunn til å gå for normalflaske når magnumen er bedre og du med god samvittighet kan ta både ett og to glass ekstra av denne lavalkoholvinen.      

Restsødme er det som oftest også i alt med bobler. Champagnehylla har fått påfyll av en slik, Ayala Brut Majeur  som bærer sin restsødme veldig godt. Samt Åkre Gard Edel Sider 2018  som en en elegant og vinøs eplesider med bare 6,5 prosent alkohol.     

Tilskuddet i ølhylla denne gangen er heller magert, om vi ser bort fra Kinns Ivar Aasen-øl. Det er av typen barleywine, altså et søtt øl, men ikke la deg skremme for det er riktig så komplekst. 

Whiskyhylla er kanskje den som har fått aller mest spennende påfyll, med to ganger indisk maltwhisky Amrut Fusion Single Malt Whisky og Amrut Peated Indian Single Malt Whisky som begge dokumenterer at det lages virkelig god whisky så langt unna Skottlands forblåste kyst du kan komme.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen