Godbiter i pollisten
Glemt perle er blant Italias beste viner

Glemt perle er blant Italias beste viner

Denne produsenten fra Vulture i Basilicata lager bare én vin, og den bør ikke forbli usmakt.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 14:47

Titolo 2012 er en flott vin med tydelig preg av vokststedet som er i det vulkanske jordsmonnet i skråninger nær den utdødde vulkanen Vulture. Det gir seg utslag i røyk- og uttalt mineralpreg, men også superlekker frukt. En nydelig vin til gode kjøttretter som holder i minst 10 år.

Selv om Aglianico del Vulture fikk DOCG-status fra 2011-årgangen, lever området fortsatt i skyggen av Taurasi DOCG og annen aglianico fra nabofylket Campania. Men det betyr bare at vi har mange vinopplevelser til gode når noen finner det for godt å gjøre viner herfra tilgjengelige for det norske markedet.

Tre generasjoner Fucci.

 

Som med vinen til Elena Fucci. Hun og faren Salvatore lager bare en vin fra sine 7 hektar med vinmarker som ligger i kommunen Barile, på den østre siden av vulkanen, ved 6-650 m.o.h.. Og bestefar Generoso på 86 er også med laget med sine daglige arbeidsøkter i vinmarkene.

Her er bestefar Generoso på traktoren.

Gang på gang har de fått tre glass av Gambero Rosso-guiden hvilket gjør at vinen får bein å gå på. Men nå er den altså her og det er et gledelig gjensyn.

Sikre deg noen flasker til høstens best kjøttmiddager, eller legg den i kjelleren. Vulture-aglianico lagrer nemlig veldig godt.

Aglianicodruer klar for høsting.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her