Godbiter i pollisten
Glemt perle er blant Italias beste viner

Glemt perle er blant Italias beste viner

Denne produsenten fra Vulture i Basilicata lager bare én vin, og den bør ikke forbli usmakt.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 14:47

Titolo 2012 er en flott vin med tydelig preg av vokststedet som er i det vulkanske jordsmonnet i skråninger nær den utdødde vulkanen Vulture. Det gir seg utslag i røyk- og uttalt mineralpreg, men også superlekker frukt. En nydelig vin til gode kjøttretter som holder i minst 10 år.

Selv om Aglianico del Vulture fikk DOCG-status fra 2011-årgangen, lever området fortsatt i skyggen av Taurasi DOCG og annen aglianico fra nabofylket Campania. Men det betyr bare at vi har mange vinopplevelser til gode når noen finner det for godt å gjøre viner herfra tilgjengelige for det norske markedet.

Tre generasjoner Fucci.

 

Som med vinen til Elena Fucci. Hun og faren Salvatore lager bare en vin fra sine 7 hektar med vinmarker som ligger i kommunen Barile, på den østre siden av vulkanen, ved 6-650 m.o.h.. Og bestefar Generoso på 86 er også med laget med sine daglige arbeidsøkter i vinmarkene.

Her er bestefar Generoso på traktoren.

Gang på gang har de fått tre glass av Gambero Rosso-guiden hvilket gjør at vinen får bein å gå på. Men nå er den altså her og det er et gledelig gjensyn.

Sikre deg noen flasker til høstens best kjøttmiddager, eller legg den i kjelleren. Vulture-aglianico lagrer nemlig veldig godt.

Aglianicodruer klar for høsting.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her