Glemt perle er blant Italias beste viner

Glemt perle er blant Italias beste viner

Denne produsenten fra Vulture i Basilicata lager bare én vin, og den bør ikke forbli usmakt.

Titolo 2012 er en flott vin med tydelig preg av vokststedet som er i det vulkanske jordsmonnet i skråninger nær den utdødde vulkanen Vulture. Det gir seg utslag i røyk- og uttalt mineralpreg, men også superlekker frukt. En nydelig vin til gode kjøttretter som holder i minst 10 år.

Selv om Aglianico del Vulture fikk DOCG-status fra 2011-årgangen, lever området fortsatt i skyggen av Taurasi DOCG og annen aglianico fra nabofylket Campania. Men det betyr bare at vi har mange vinopplevelser til gode når noen finner det for godt å gjøre viner herfra tilgjengelige for det norske markedet.

Tre generasjoner Fucci.
Tre generasjoner Fucci.

 

Som med vinen til Elena Fucci. Hun og faren Salvatore lager bare en vin fra sine 7 hektar med vinmarker som ligger i kommunen Barile, på den østre siden av vulkanen, ved 6-650 m.o.h.. Og bestefar Generoso på 86 er også med laget med sine daglige arbeidsøkter i vinmarkene.

Her er bestefar Generoso på traktoren.
Her er bestefar Generoso på traktoren.

Gang på gang har de fått tre glass av Gambero Rosso-guiden hvilket gjør at vinen får bein å gå på. Men nå er den altså her og det er et gledelig gjensyn.

Sikre deg noen flasker til høstens best kjøttmiddager, eller legg den i kjelleren. Vulture-aglianico lagrer nemlig veldig godt.

Aglianicodruer klar for høsting.
Aglianicodruer klar for høsting.

 

Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture 2017

Produsent:
Elena Fucci
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Basilicata
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
1678001
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen