TEST: Se alt det gode ølet du kan få tak i nå

Test Ølnyheter

Se alt det gode ølet du kan få tak i nå

50 nyheter i bestillingsutvalget og en håndfull nye øl i basis gir et velkomment påfyll til kjøleskapet.

Det er ikke uventet en overvekt av mørke, smaksintense og alkoholsterke øl blant januarnyhetene på polet. På topp finner du Kinn Svartekunst som er en Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter. Og selv om det høres ut som en overkill, er alle komponentene veldig godt balansert. Svært, ja bevares, men også sjeldent godt. 

Ayinger Celebrator Doppelbock klarer å kombinere masse smak med forholdsvis lav alkohol (6,7 prosent). Det er imponerende. 

Kontrasten til den andre ølstilen som er godt representert blant januarnyhetene, new england ipa også kalt NEIPA, er stor. Denne utrolig populære ølstilen som har rulet ølbarene en tid, er nå kommet for fullt på polet, og aller best er Amundsen Luponic Plague NEIPA. Et vellaget øl i denne stilen med det karakteristiske grumsete gule utseendet, store fruktigheten, dempete maltpreget og fyldige munnfølelsen. Denne øltypen kommer vi garantert til å se enda mer av i (fargerike) bokser utover våren og sommeren.  

Surøl er fortsatt svært populært og såvel Lindheim Friendship Series Rule of Plum som Veholt Brett d'Emilie er solide bidrag til denne kategorien, selv om de nok appellerer mest til en erfaren surølsdrikker. 

På de neste sidene finner du øl fra bestillingsutvalget, øl fra basisutvalget samt nye sidere listet etter poeng 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen