TEST: Skal du ha med boksvin på påskeferien, må du handle nå - dette er de beste

Test Pappvin til påske

Skal du ha med boksvin på påskeferien, må du handle nå - dette er de beste

For selv om polhyllene bugner av vin i boks, må de beste ofte bestilles. Her får du oversikten med i alt 340 viner.

Bare av rødvin finnes det akkurat nå 290 viner å velge mellom. Langt fra alle finnes på plass i butikk, og du må lete med lys og lykte for å finne de virkelig gode vinene. Den jobben har vi gjort for deg. 

Her er det så vel supre hvitviner, som veldig gode røde. Det er all grunn til at påsken skal bli god på den vinøse siden selv om du må ta til takke med vin fra boks og ikke flaske. 

Blant de hvite er det riesling som vekker størst begeistring, som Leiner Monolith Riesling Trocken, Karl May Handmade Riesling og Calles Riesling. De skiller seg klart ut i det store utvalget av tørr riesling i boks.

Men ikke bare denne druen, også andre druer som sauvignon blanc er basis for veldig god boksvin. På topp her er Clotilde Davenne Saint Bris.  

På den røde siden er de beste boksvinene i den strukturerte gaten som Luca Roagna Barbera og de to bordeaux-ene Natural Selections Bordeaux og Ch. Les Graves de Viaud Cuvée de Mère l’O som er aller best blant vinene i det nye formatet pouch eller alu-pose.

Aller beste kjøpet er spanske Cruzado Garnacha som koster akkurat 400 kroner og finnes i 180 polutsalg. 

Bokstoppen preges av viner som like gjerne kunne kommet fra flaske. De er derfor viner som har så mye å by på at de ville utviklet seg videre i noen år i en kjeller, men i det populære boksformatet regnes de som ferskvare.   

Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen