Tester
20 tequilaer testet: De fatlagrete er best

20 tequilaer testet: De fatlagrete er best

Om du er usikker på om du liker tequila, bør du velge en som er fatlagret. Det gir en fyldigere smak.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2016 - 12:27

De fleste som har dårlige erfaringer med tequila, har det fordi de har smakt ikke-fatlagret og ofte litt vel rustikk vare. Selv to måneder som er minstekravet for reposado, gjør godt. Men også de som modner kortere enn det oppnår gode resultater for sin silver eller blanco, skal vi tolke resultatene fra denne testen. Gold er tilsatt karamell og har derfor en avrundende effekt. Añejo som krever mer enn 12 måneder i fat, bringer ikke uventet mer kompleksitet til tequilaen.

Se alle de gode drinkene du kan lage med tequila

Lær mer om tequila her

Lurer du på hva mezcal er, får du vite det her

Slik ble testen gjennomført:

Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Anne-Lise Gundersen og Sondre Kasin, begge BA53, Tommy Almåsbakk, Dr Jekylls og Joakim Olsson, Himkok.

Testen, som ble gjennomført 7. april, omfatter totalt 20 tequilaer. Smakingen ble foretatt blindt etter type. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

 

Poengskalaen er femdelt: 

Meget god kvalitet 90-100p

God kvalitet 80-89p

Middels kvalitet 70-79p

Under middels kvalitet 60-69p

Bør unngås 50-59p

 

Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.

 

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
+
Tester

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette

Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich
Dagens rett

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich

Til denne amerikanske klassikeren kan du fint bruke roastbiff fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her