Tirsdag 12. mars - Smak ren nytelse fra Italia

Nå byr vi deg på noe av det beste du kan få fra Italia. Wine Spectator skriver om en av vinene du skal smake: 1999 Chardonnay Sicilia - Score: 93 Highly Recommended. A triumph. Fem toppviner til fra Planeta er det vi byr deg på denne kvelden som du ikke b
Redaksjonen
23 Januar 2002 - 16:55

Det har vært satt mye fokus i internasjonal vinpresse på Planetas viner fra Sicilia. Journalister har villig vekk delt ut stjerner, høye poeng og har anbefalt kjøp i kassevis av vinene. Apéritif gir dere nå en unik mulighet til å smake et bredt utvalg av Planetas viner for å virkelig oppleve den nye vintrenden fra middelhavsøya Sicilia. Og det er Francesca Planeta selv som skal foredra om sine viner. Og som helt sikkert kan gi svar på alle dine spørsmål. Benytt denne sjansen til å smake noe av det beste Syd-Italia kan by deg på.

Planeta - den nye kult-produsenten fra Sicilia
Planeta drives av den yngre generasjonen i familien Planeta, Sicilias fremste vinfamilie. Far i familien; Diego Planeta, har vært president i kooperativet Settesoli i 30 år, og har stått bak produksjon av rimelig vin i millioner av liter.

Med fars velsignelse har den yngre generasjonen derimot lagt listen svært mye høyere. Nye vinmarker har blitt plantet med både lokale og internasjonale drueslag, og vinmakeren Carlo Corino fra Australia ble ansatt. Med hans bakgrunn fra Australia er det ikke overraskende et oversjøisk preg på vinene, særlig på de mest eksklusive. Noen sier det minner om kostbar australsk vin, andre peker på California. I alle fall er det noe helt annet enn nesten alt siciliansk vin tidligere har vært. Resultatet har blitt viner i den høyeste klasse.

1995 var første året Planeta solgte sine viner på markedet, og de fikk positive omtaler fra dag én. Blant annet flere ganger «Tre Bicchieri» (Tre glass) i den italienske guiden «Slow Food/Gambero Rosso», og scorer 90+ både fra amerikanske Wine Spectator og Robert Parker.

Arrangementet er nå avholdt.

I løpet av smakingen får vi smake følgende viner:
 
w Planeta Chardonnay 1999
A ripe, powerfully concentrated wine, yet with complex, engaging characteristics delivered in an integration of oak and fruit.
Harpers Magazine, England.

w Planeta Merlot 1998
The sexy 1998 Merlot sees a 12 month ageing in oak before bottling, offering sweet, mocha-tinged, coffee and black cherry notes with plenty of chocolate and toast.Medium- bodied, with good density and ripeness, as well as a good finish, it will drink well for 5-7 years.
89 poeng.
The Wine Advocate, USA 28/08/2000.

w Planeta La Segreta Rosso 1998
Mørk rød farge med tilbakeholden krydret duft med noe tørket frukt og konsentrerte solbær. Middels fydig, med viss fruktighet hvor plommer, svisker og krydderaromaer dominerer. OK syre og en tørrende avslutning gjør denne vinen noe mer italiensk.
Ivar Ketilsson, Bergens Tidene 01/07/01.

w Planeta Merlot 1999

w Planeta Santa Cecilia 1999

w La Segreta Bianco 2000

Pluss et par nye viner som viser produsentens dyktighet.

Besøk gjerne Planetas webside: www.planeta.it

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 12. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 04.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 120302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her