Tirsdag 22. januar - Bli med på Chablis-smaking i Stavanger

Apéritif starter like godt det nye året med en vinsmaking i Stavanger. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet Chablis. Og ikke minst lar deg smake seks meget gode viner fra det berømte området. Deriblant to Grand Cru'er som er det beste Chablis kan produsere.

Endelig arrangerer Apéritif et vinseminar for deg som bor utenfor Oslo-regionen. Og vi starter opp med en skikkelig godbit. Du skal nemlig smake noen virkelige toppviner fra Jeanne Moreau og du skal gjøre det sammen Pascale Bress fra vinhuset. Se på alt du får smake, bli overbevist og ta med deg noen gode venner. Påmelding nederst på siden.

J. Moreau & Fils har lange tradisjoner i Chablis. Vinmarkene har best tenkelig beliggenhet og er beplantet med vinstokker som stort er 30 år gamle. Jeanne Moreau som skal være din veiviser gjennom Chablis bruker ikke eik til lagring fordi hun ønsker å få frem den naturlige smaken fra druene og jordsmonnet.

Chablis deles inn i fire appellasjoner, som alle representerer sine stil, fra Petit-Chablis, via vanlig Chablis, Chablis Premier Cru og på toppen de feirede Grand Cru'er. Denne januarkvelden får du anledning til å smake Chablis fra to forskjellige Grand Cru'er. En unik sjanse til å lære og bli kjent med denne komplekse regionen hvor begrepet terroir er så sentralt:

Chablis Grand Cru Les Clos 1998
Denne vinen fikk i 97-årgangen 4 stjerner i Apéritif, som lovet en stjerne til etter noen års lagring. 1996-årgangen oppnådde hele 98 poeng av 100 av vinjournalisten Robert Parker! 98-årgangen er lettere enn de to foregående. Fordelen er at den åpner seg tidligere og allerede i dag viser sitt potensial.

Chablis Grand Cru Valmur 1998
Dette er en utgave av en Chablis Grand Cru på sitt beste. Valmur er en balansert og elegant vin med komplekse frukt- og mineralaromaer.

Mens Grand Cru bare utgjør en liten andel av chablisproduksjonen og dessuten trenger lang lagring for å vise sine beste sider, er Premier Cru langt enklere å forholde seg til. Du får mulighet til å smake disse to:

Chablis Premier Cru Vaillon 1998
Kraftig men likevel tilgjengelig vin som også lagrer veldig godt.

Chablis Premier Cru Fourchaume 1998
Kanskje en av de mest feminine premier cruene i Chablis.

Selv om disse to vinene representerer husets minst komplekse viner er de ikke mindre interessante av den grunn:

Chablis 2000
Dette er en klassiker fra Chablis og Moreau lager den akkurat slik en klassisk chablis skal smake.

Sauvignon de St. Bris 2000
Ren sauvignon blanc som ikke er akkurat det vi forbinder med Chablis. Men denne vinen er laget i St. Bris, som er en liten landsby i Chablis, og er byens spesialitet. Og et godt alternativ aom aperitiff eller til lette forretter.
 
Tirsdag den 22. januar kl. 19.00
Pris: kr 275,-
Sted: Stavanger Oljemuseum
Adresse: Kjeringholmen - 4013 Stavanger
Tlf: 51 93 93 00

Seminaret er nå avholdt.

Avmeldingsfrist: 14.01.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 220102-ST . Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen