Tirsdag 4. september - Rioja av edelt merke

Bodegas Montecillo er kjent for sine vellagrede Rioja-viner med jevnt høy kvalitet, og Reserva samt Gran Reserva på etiketten. Denne septemberkvelden er en helt unik anledning til å stifte nærmere bekjentskap med disse noble vinene som har et lagringspotensial på flere tiår. Du skal blant annet smake Montecillo Gran Reserva 1973.

Dette blir en spennende kveld der du skal få smake mye godt. Se bare på hva vi byr på:
*Montecillo Crianza 1997,  kr107,90
 Montecillo Viña Monty Gran Reserva 1995, kr 200
(kommer senhøstes til Norge)
*Montecillo Viña Monty Gran Reserva 1991, kr 177,00
*Montecillo Gran Reserva 1982, kr 349,50
 **Montecillo Gran Reserva 1981, kr 350
 **Montecillo Gran Reserva 1978, kr 450
 **Montecillo Gran Reserva 1973, kr 500 - 600

(*er i salg i Norge)
(** Disse vinene har bare en estimert pris, selges ikke lengre, familien har reservert noen flasker og legger vinene bare ut på salg som auksjonsvarer når det er behov for kapital.)
 

Bodegas Montecillo ble grunnlagt av Celestino Navajas i 1874. Takket være den kunnskapen hans sønn Alejandro tilegnet seg i Bordeaux, fikk vinhuset et solid rykte for vinens kvalitet som den fortsatt har i dag.

I 1973 ble vingården solgt til Osborne-gruppen. Dette var den første investeringen Osborne gjorde innenfor vin, de er fra før mest kjent for sin sherry og brandy. Da de kjøpte Bodegas Montecillo, var tanken å fortsette å lage den kvalitetsvinen som Montecillo er kjent for ved å kombinere ny teknologi og gamle tradisjoner.

I vinkjelleren til Bodegas Montecillo lagres vinen på nøye utvalgte fat av fransk eik og eldes langsomt for å få den karakter som kun eik av topp kvalitet kan gi. Bodegas Montecillo lager sine egne eikefat på vingården. På grunn av at all deres vin lagres på fat, klarer de ikke å produsere nok eikefat til hele vinproduksjonen. Noen fat må kjøpes inn, men de blir nøye sjekket før de blir vertskap til den gode vinen under lagringen. Alle kvalitetene til Montecillo lages av tempranillo-druen.

Bodegas Montecillo eier ikke sine egne vingårder. De har derfor frihet til å velge blant de beste råvarene fra Rioja, hvor kun de druer som innehar rett modenhet og karakter blir plukket ut til å være grunnlaget for den elegante vinen som Bodegas Montecillo lager. I dårlige årganger kan Montecillo velge å ikke lage noe vin, eller kun lage vin av den enkleste kvalitet. De har derfor alltid vin til minimum to år på lager. I vinkjelleren får druene gjære naturlig ved lav temperatur. Dette balanserer aromaene og smaken i en aldringsprosess som lager de mest elegante og komplekse tanniner.

I Rioja er det regler som gir grunnlag for kvalitetsbetegnelser som Crianza, Reserva og Gran Reserva. Reglene er veldig klare når det gjelder lagringstid for vinen. En Crianza skal ha minimum ett år på fat og ett år på flaske før den kan selges. En Gran Reserva må ha minst 5 års lagring, hvorav minst 3 år på fat. Bodegas Montecillo sjekker vinen under hele lagringsprosessen og lagrer ofte vinen lenger på både fat og flaske for at kvaliteten skal bli perfekt.

I Norge er Bodegas Montecillo representert med 3 viner; Crianza, Gran Reserva og Gran Reserva Especial.

Seminaret er nå fulltegnet.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk betalingen med 040901. Ta med kvittering. Dersom du har meldt deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av mindre enn åtte dager før smaking refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Dato: 4. september
Klokkeslett: 19.30 til ca. 21.30
Sted: Oslo Militære Samfund
Pris: 375 inkl. mva.

Kommende kurs

Til toppen