Tirsdag 6. november - Bli med på sprudlende Champagnemiddag

James Bond omgir seg som kjent kun med kvalitetsprodukter, og hans favorittchampagne - Bollinger - er selvfølgelig intet unntak. Noe også du som leser av Apéritifs nettsider selv skal få sjansen til å erfare. Og også få oppleve hvorfor champagne er så for
Redaksjonen
05 Oktober 2001 - 14:44

6. november inviterer Champagne Bollinger og Apéritif deg, som leser av våre nettsider, til en stilfull og fullendt champagnemiddag på Grand Hotels flotte restaurant; Julius Fritzner. Vi får også æren av å være de første i Norge som får smake husets 1995-årganger.

Seminaret er avholdt

Guillaume Deglise, eksportansvarlig fra Champagne Bollinger guider oss gjennom en fantastisk meny komponert av kjøkkensjef Jean-François Mourille -  med champagne Bollinger til hele måltidet. Vi får gleden av å smake Grande Année 1995 som lanseres denne høsten samt Grande Année Rose som mange champagneentusiaster i lengre tid har måttet vente på.

MENY
*
Apertizer
Røkelaks i Champagnegelé
**
Piggvar og ørrettartar
Champagnekrem
***
Kalvefilet
Skogsopptimbal, spinat, røsti potet,
Champagnesaus
****
Champagne rosé & grapefrukt issoufflé
Sitrussalat

Bollinger har tilhold i den lille pittoreske byen Aÿ i Champagne og er en av de få kjente champagnehus som fremdeles er eiet og drevet av familien selv. Bollinger lager tradisjonell håndlaget champagne med moderne teknikker og er også en av de få som fremdeles benytter eikelagring for sine viner.

Bollinger Special Cuvée
Med etikk og kvalitet som mål er denne vinen laget etter de regler og normer som finnes i Champagne. Noe som må til for at vi skal kunne glede oss over de sprudlende perler, er at den andre gjæringen foregår på flaske. Bollinger benytter en stor andel pinot noir i sine champagner og dette medvirker til en fantastisk matvin men også uovertruffen som Aperitif.

Bollinger Grande Année 1995
Denne vinen lages bare i særs gode år og på druer kun fra grand cru- og premier cru vinmarker, med henholdsvis 69 prosent og 31 prosent. Til Grande Année er det utelukkende benyttet cuvées, og deretter har vinen gjæret første gang på eikefat. En minimumslagring på fem år er husets regel for sin prestisjechampagne; Grande Année. Etter at bunnfallet er "frosset" ut og flaskene toppet med "dosage" får de hvile i tre måneder før de kan lanseres.

Etter årgangene 1985, 1988, 1989, 1990 og 1992, er fremdeles 1995 et uttrykk for Bollingers fortreffelighet i et unikt år. En flott vin som vil ha gode forutsetninger for å lagre godt.

Bollinger Grande Annee Rosé 1995
Bollinger Grande Année Rosé er ikke blitt produsert siden 1990. Denne sjeldenheten produseres i svært begrenset volum, og har en stor og stadig voksende tilhengerskare. Grande Année Rosé er en blanding av Grande Anné 1995 og rødvin fra Côte aux Enfants i Aÿ.

Bollinger R.D. 1988
R.D. betyr Recently Disgorged, altså "nylig omkorket". Den lages kun i eksepsjonelt gode år på en drueblanding av pinot noir og chardonnay. Druene høstes fra Grand Cru og Premier Crus i Champagne. Den første gjæringen foregår på eik. Deretter lagres den i minimum åtte år på flaske slik at champagnen utvikler en mer fin og elegant karakter, samtidig som den beholder friskheten.

Dato: 6. november 2001
Klokkeslett: 19.30 til ca. 22.30
Sted: Grand Hotel - Julius Fritzner
Pris: kr. 695,- inkl mva pr person

Avmeldingsfrist: 29. oktober 2001 kl. 23:59

Seminaret er avholdt

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 061101. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Hva passer ikke Bollinger Champagne til ?

"Jeg drikker den når jeg er glad
- og når jeg er lei meg.

Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene.
Har jeg gjester, er den obligatorisk.

Er jeg ikke sulten, koser jeg meg med den,
og er jeg sulten, drikker jeg den.

Ellers rører jeg den aldri -
...............med mindre jeg er tørst."

Madame Bollinger om Champagne

Champagne Bollingers hjemmeside

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her